A karácsonyi ünnepek nélkülözhetetlen étele a hal. A mi tengeri halat készítünk, gondolva a kisgyermekekre, mert a tengerben élő halakat könnyen lehet szálkátlanítani. A hal könnyen elkészíthető és nagyon egészséges. A Lekvárosház csapata kavart egy halakhoz is nagyon jól használható fűszerkeveréket.

lazac

Fűszerkeverék sokféle zöld fűszerlevelet, durva borsot, kurkumát, fokhagymát és kevéske sót tartalmaz. Nemcsak hal fűszerezhető vele, de jól passzol pulyka, csirke és báránysültekhez is.

Most akciós áron megvásárolható a Lekvárosház oldalon.

Halfűszer-keverék

Recept

Lazac rétes-kosárban

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 4 szelet lazacfilé, 10 dkg vaj, 2 db zöldcitrom, 2 teáskanál halfűszer keverék.

Olvasszuk fel a vajat az egyik zöldcitrom lereszelt héjával, és kifacsart levével, majd hagyjuk kissé kihűlni.

Szórjuk meg a lazac mindkét oldalát a halfűszer keverékkel.

Lazac réteskosárban

Vegyük ki a réteslapot a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, így könnyebb lesz majd hajtogatni. Két réteslapot vágjunk kétfelé, tegyük a darabokat ferdén egymásra, majd közepére helyezzük a kettévágott és befűszerezett halszeletet. Óvatosan a széleit gyűrjük a közepére, úgy hogy a teteje üres maradjon. Csorgassuk meg a citromos vajjal a halat és a réteslapokat is. Tetejére helyezzünk pár szelet citromot vagy narancsot, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 20-25 percig, míg aranysárga színű nem lesz.

Ha elkészült még forrón tálaljuk nagy tányérokra, köretnek friss és ropogós salátaleveleket, párolt zöldséget vagy vajas-gyömbéres sárgarépát készítsünk, majd csorgassuk meg fűszeres szilva, vagy gyömbéres chili szósszal.