Életmód

Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2014. november 12. Életmód

A teát felszolgálhatjuk fogások között, hogy az ízlelőbimbóinkat felfrissítsük, vagy fogyaszthatjuk akár az étel mellé is. A Dilmah Teaiskola tippjei következnek.

Bővebben...

2014. február 25. Életmód

Az alvásproblémák sokakat érintetek, a felmérések szerint tíz emberből csak egy mondja azt, hogy minden éjjel jól alszik. A kialvatlanság igen fárasztó dolog, az egész napunkat elronthatja. De étkezésünkkel, azzal, hogy mit eszünk alvás előtt, befolyásolni tudjuk alvási szokásainkat a pozitív irányba.

Bővebben...

2014. április 28. Életmód

Ha meghalljuk a rebarbara nevet, azonnal egy gyönyörű dívára gondolhatunk. A név annyit jelent: barbárok gyökere. Ez az egyik kedvencem: sok finomság készülhet vele: rebarbarás málnakrém-leves, rebarbara chutney, rebarbarás eperlekvár, vagy rétes, pite, kosárka.

Bővebben...

2014. január 23. Életmód

A diófélékről sokat tudunk, egészségesek, finomak is. Egy kis maréknyi elegendő belőlük, hogy jól lakjunk, ha hirtelen megéhezünk. Szinte tökéletes magok; jóféle zsírokat, fehérjét, rostokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak. Bár kalóriadúsak, de ezért nem érdemes kihagynunk a mindennap étrendből. Nézzük a kedvenceinket!

Bővebben...

2014. március 13. Életmód

Hogyan együk a zöldségeket, melyiket érdemes nyersen és melyiket érdemes főtt ételben fogyasztani? A sok értékes tápanyag közül, amit a zöldségek tartalmaznak, némelyek akkor hasznosulnak a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk el őket, némelyek meg akkor, ha inkább főtt ételben kerülnek elénk. A paradicsom például főzve jobb. Fogyasztási kalauz következik zöldség kedvelőknek.

Bővebben...

2013. szeptember 24. Életmód

Mit mivel együnk, hogy az ételekben lévő tápanyagok jól hasznosuljanak? Bemutatunk néhány jól összeillő ételpárt, ahol akkor tud csak az egyik vagy másik vitamin, ásványi anyag hasznosulni, ha a segítőjét tartalmazó ételféleséggel együtt fogyasztjuk el. Lássuk, kik lesznek az ételek Stan és Panjai?