Életmód

Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Bővebben...

2014. február 25. Életmód

Az alvásproblémák sokakat érintetek, a felmérések szerint tíz emberből csak egy mondja azt, hogy minden éjjel jól alszik. A kialvatlanság igen fárasztó dolog, az egész napunkat elronthatja. De étkezésünkkel, azzal, hogy mit eszünk alvás előtt, befolyásolni tudjuk alvási szokásainkat a pozitív irányba.

Bővebben...

2013. szeptember 24. Életmód

Mit mivel együnk, hogy az ételekben lévő tápanyagok jól hasznosuljanak? Bemutatunk néhány jól összeillő ételpárt, ahol akkor tud csak az egyik vagy másik vitamin, ásványi anyag hasznosulni, ha a segítőjét tartalmazó ételféleséggel együtt fogyasztjuk el. Lássuk, kik lesznek az ételek Stan és Panjai?

Bővebben...

2014. január 23. Életmód

A diófélékről sokat tudunk, egészségesek, finomak is. Egy kis maréknyi elegendő belőlük, hogy jól lakjunk, ha hirtelen megéhezünk. Szinte tökéletes magok; jóféle zsírokat, fehérjét, rostokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak. Bár kalóriadúsak, de ezért nem érdemes kihagynunk a mindennap étrendből. Nézzük a kedvenceinket!

Bővebben...

2013. augusztus 27. Életmód

Annyi érett paradicsom van idén nálunk, hogy piros ligetté változott a kert. Az univerzális növény gyümölcse a legsokoldalúbb konyhai alapanyag, nyersen és főzve-sütve is szeretjük, a levestől a lekvárig minden készülhet belőle. Nekünk is van egy jó pár paradicsomos receptünk, összegyűjtöttük nektek a legjobbakat.

Bővebben...

2013. december 09. Életmód

Se hús, se hal? Nem gond, a karácsonyestének akkor sem kell ízek nélkül eltelnie. Az éttermi vega kínálat felejtős, helyette főzzünk izgalmas fogásokat mandarinnal, céklával vagy éppen friss kecsketúróval. A desszert természetesen mákos, de nem bejgli, hanem egy gyorsan elkészülő sütemény meggyel, mézzel. Jó étvágyat hozzá!

Bővebben...

2013. augusztus 14. Életmód

Só nélkül nincs jó konyha. Ha kevéssel is, de majdnem minden ételünket ízesítjük vele, még a süteményekbe is kerül belőle egy-egy csipet. Hogyan sózzunk, mennyi sóra van szükségünk? És mi az a sómalac? Ezekről is olvashattok cikkünkben. És végül sós karamellát is készítünk.