Kedves Falusi Mariann és Szily Nóri! Engedjétek meg, hogy az internet világában így kívánjak nektek boldog születésnapot.

Boldog születésnapot!

Fogadjátok sok szeretettel kedvenc süteményeteket, és ezt a szép virágcsokrot!

Virágcsokor

Mariannt és Nórit az RTL-klub reggeli műsorában ismertem meg. Nagyon régen volt, talán akkor, amikor elindult a csatorna. Emlékszem vastag sapka volt Manci fejére húzva, amikor először találkoztam vele egy hajnali órában a stúdióban. Juharsziruppal készítettünk ételeket, ami nagyon ízlett neki.

Nórával is az első találkozás hasonlóképp zajlott. Mindkettőjükkel azóta is barátságban vagyok. Nórával még éveken keresztül sok finom receptet osztottunk meg a Budapest Rádió hullámhosszán. Jó volt Veletek dolgozni, a régi szép emlékek sosem felejtődnek.

Boldog szülinapot mindenkinek, aki április 22-én ünnepel!

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Hozzávalók (1 pohár = 250 ml): 1,5 pohár liszt, 2 ml szódabikarbóna, 2 pohár zabpehely, 1 pohár barnacukor, 20 dkg Rama,

1 csomag vaníliás cukor, 60 dkg meggy, 4 evőkanál keményítő, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál mandulalikőr, 150 g cukor, 2 evőkanál citromlé.

Zabpelyhes meggyes sütemény

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.

A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, csak addig morzsoljuk míg forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni, vigyázzunk a tészta ne álljon össze.

Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe szórjuk a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk, majd erre öntjük a meggyszószt, végezetül a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 30-35 percig sütjük.