"Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy az emeleten kialakított látványkonyhában főzéssel egybekötött kóstoláson vehetnek részt". Vasárnapi programajánló: gyere és főzz velem, kóstold meg svéd finomságainkat!


Így szól az IKEA budaörsi áruházának rádiója. Most újra, június 17.-én, vasárnap főzéssel, és kóstolással egybekötött bemutatót tartunk.

Mindennapi kenyerünk!

A házi kenyérsütésnek megvan a maga semmihez nem hasonlítható varázsa. A finom friss kenyér elkészítéséhez még kenyérsütő gép sem kell, csak némi bátorság. Dagasztásra fel, szállingózó kenyérillattal töltsétek meg az otthonotokat!



Lesz kenyérsütés egészséges alapanyagokból, csak víz kell hozzá, és máris elkészítheted saját konyhádban a vörösáfonyás és sokmagvas kenyeret. Adalék, tartósítószer és színezék nélkül összeállított gabonafélékből sütünk friss kenyereket. Megkóstolhatod a diós, naponszárított paradicsomos és olívás-rozmaringos kenyereket is. Tanácsokat kaphatsz, hogyan is kell elkészíteni kenyérsütő géppel.



Svéd zöldséges-rákos tészta

Hozzávalók négy személyre: 25 dkg Royal Greenland tisztított rák (Svéd Finomságok Boltjában megvásárolhatod), 40 dkg tészta, 3 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, ¼ citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 15 dkg vegyes zöldségkeverék, só, őrölt bors, friss fűszerlevelek.



Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, tedd bele az összezúzott fokhagymát, majd hevítsd fél percig. Add hozzá a rákhúst és pirítsd 1-2 percig. Öntsd rá a tejszínt, fűszerezd friss fűszerlevelekkel, sóval, őrölt borssal és citromlével. Forrald jól össze, majd keverd bele a vegyes zöldségkeveréket, és a felkockázott paradicsomot is. Forrald még egy percig, majd forgasd össze kifőzött tésztával. Tálald nagy tányérra, tetejét szórd meg reszelt parmezán sajttal.

Jéghideg felfrissülés!

Ha megszomjaztál, kóstold meg az üdítő, bodzaszörpből készített frissítőt.



Tömj tele egy kancsót mentaágakkal, tegyél mellé citromszeleteket és egy ág levendulavirágot. Pakold tele jéggel, csorgass rá a bodzaszörpből (a Svéd Finomságok Boltjában magvásárolhatod!) és hígítsd fel ásványvízzel, már a látványa is üdítő. Próbáld ki otthonodban, meglátod nagy sikere lesz.

A saláta lelke a jól elkészített öntet! (dresszing)

Készítsünk salátaöntetet vörösáfonya lekvárból, sarkiszeder és erdei bogyósgyümölcsbor-ecetből.

A vinaigrette dresszing alapja az olívaolaj: tegyünk másfél decinyi olívaolajat egy befőttes üvegbe, facsarjunk hozzá fél citrom levét, daráljunk hozzá kevéske feketeborsot, csipetnyi sóval ízesítsük, majd zárjuk le az üveget, és mintha shéket készítenénk, jó alaposan rázzuk össze.



Változatai végtelenek lehetnek, feljavíthatjuk friss gyümölcsök levével, válasszunk megfelelőt az épp aktuális salátánkhoz. Ha kacsasültet szeletelünk a levelekre, adjunk hozzá átpasszírozott málnát, és citromlé helyett málnaecetet csorgassunk az üvegbe. Ha a feltét hal, jöhet a várnarancs, grapefruit. Paradicsomos-mozarelláshoz használjunk balzsamcetet, rejtsünk el a levelek között friss bazsalikomot, körtés-kéksajtoshoz készítsünk gránátalma, ribizli vagy szeder levével. Mustáros-juharszirupos öntet, kevéske citromos kakukkfűvel és pirított római köménnyel elkészítve nagyon jól kiemeli, és kiegészíti a sült csirkés salátánkat.

Pihend ki magad!

Frissen, jóllakottan

Remek felfrissülés, ha vásárlás közben vendégül látod magadat egy finom ebédre, vagy csak egy csésze kávéval vagy üdítővel dobod fel a hangulatodat.



Lásd vendégül családodat, barátodat is!

Kóstoljátok meg az igazi svéd ízeket, és ha ízlett az ebéd, akár otthon is készíthetsz igazi, északi vacsorát.






A hozzávalókat a földszinti Svéd Finomságok Boltjában veheted meg.

Ebéd közben nyugodtan átgondolhatod mire van még szükséged, mit felejtettél el, és ha minden eszedbe jutott, folytasd a nézelődést és a vásárlást.







Hirdetés

2007. június 14.