Blog

Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2012. január 13. Blog

Egyik reggel arra lettem figyelmes, hogy egy veréb pár eszegeti az érett bazsalikom és menta kihullott magjait a teraszon. Jó fejek, van ízlésük! Akárcsak az olaszoknak, akik ezekből a fűszernövényekből finomabbnál finomabb mártásokat, pesztókat készítenek.

2012. január 06. Életmód

Lombardia specialitása a mostarda di frutta, egy édes szirupban tartósított gyümölcskeverék, amelyet mustárral tesznek csípőssé.

2012. január 10. Utazás

A Jégvirágtól Borvirágig program másodszor kerül megrendezésre. Az év leghidegebb hónapjának közepén, január 14-én Monoron. Gyertek, mert én is megyek, jönnek a lekvárjaim is.

2012. január 03. Utazás

Nagymamám messzi szőlőjében, annak is a végében élt egy nagy, terebélyes, méltóságot sugalló almafa. Húsvéti Rozmaring, ez volt a neve.

2012. január 09. Hobbim

Az alaszkai favágókat kiszolgáló szállítómunkások kedvenc lekvárját készítettem el a szerelmesek ünnepére.

2012. január 01. Életmód

A pektint az élelmiszeriparban zselésítőanyagként alkalmazzák. A legtöbb estben lekvárok, dzsemek zselésítésére használják, így javítva annak minőségét.