• Citrom- és narancslekvár

    Télen lekvárfőzés? Igen, a szezonális citrusfélékből kitűnő dzsemet varázsolhatunk. Narancs- és citromlekvárt főztünk egy tévéműsorban a minap, ti is kipróbálhatjátok a recepteket. Fontos, hogy kezeletlen héjú, lehetőleg bio gyümölcsöket használjatok a lekvárokhoz.

  • Szalagos fánkot sütöttem

    Nincsen farsang fánk nélkül! Az igazi szalagos fánk frissen a legfinomabb, baracklekvárral, porcukorral meghintve. Egyik hideg nap nekiláttam és bedagasztottam egy adag fánktésztát. Szépen megkelt és ez sült ki belőle.

  • Banánsütemény

    Ezt a receptet már több mint 24 éve használom. A kanadai nagykövet feleségétől tanultam. Nagyon jól felhasználható hozzá a túlérett, már senkinek sem tetsző banán. Kevertem a tésztába megmaradt bonbonokat, de mehet bele maradék csoki, mikulás vagy csokinyuszi is. Gluténmentes lisztkeverékkel készítettem, így a diétázók is fogyaszthatják.

Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Blog

Bővebben...

Karácsonyi vacsora – hagyományos változat

2019.12.18. Hobbim

Sok családban a hagyományos karácsonyi vacsora első és elengedhetetlen fogása a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Második fogásnak rántott pontyrudacskákat ajánlok fokhagymás burgonyapürével és céklasalátával, a desszert pedig mákos stollen lesz. Jó étvágyat!

Bővebben...

Tök jó dolgok

2019.10.31. Hobbim

Ősszel mindenhol megjelennek a sütőtökök és halloween tökök. A sütőtökkel finom ételeket készíthetünk, október végén pedig töklámpásokkal és más tökös dolgokkal díszíthetjük fel az otthonunkat. Ehhez adunk néhány ötletet.

Bővebben...

Karácsonyi vacsora – vega változat

2018.12.20. Életmód

Se hús, se hal? Nem gond, a karácsonyestének akkor sem kell ízek nélkül eltelnie. Az éttermi vega kínálat felejtős, helyette főzzünk izgalmas fogásokat mandarinnal, céklával vagy éppen friss kecsketúróval. A desszert természetesen mákos, de nem bejgli, hanem egy gyorsan elkészülő sütemény meggyel, mézzel. Jó étvágyat hozzá!

Bővebben...

Narancsok a konyhában

2018.01.09. Életmód

Narancsoknak többféle változatát használjuk a konyhában, mindegyiket fajtájától függően másként. Van köztük keserű, szaftos és édesebb. Narancsmustra következik.

Bővebben...

Pótszilveszteri menü: nem kell mindig kaviár!

2018.01.02. Blog

A legjobban sikerült bulik mindig spontán szerveződnek. De mi a helyzet a (pót) óév búcsúztatatással? Ha jót akarunk mulatni, ne szervezzük túl, az idei bulit tervezzük parázs mellé! Búcsúzzunk még egyszer az idei évtől a tűz és a jég varázsában.

Rólam

Kaldeneker György különleges szakács, aki ismeri, az tudja, hogy mindig valami új recepten töri a fejét. Az új ízekkel, fogásokkal, lekvárokkal pedig mindig sikerül megörvendeztetnie a közönségét.

Már kiskoromban is szerettem a konyha körül ténykedni, én kevergettem a sütikhez a krémeket, gyúrtam a tésztát, fejtettem a zöldborsót.

Facebook oldalam