Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Sok családban a hagyományos karácsonyi vacsora első és elengedhetetlen fogása a halászlé. Én pontyból készítem, sűrűn, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Második fogásnak rántott pontyrudacskákat ajánlok fokhagymás burgonyapürével és céklasalátával, a desszert pedig mákos stollen lesz. Jó étvágyat!
A focivilágbajnokság ideje alatt a családi közös vacsorák helyett a tévé előtti csipegetés a gyakoribb. Összeállításunkban olyan fogásokkal kedveskedünk a drukkereknek, melyet előre el lehet készíteni, és a meccs előtt vagy a szünetben tálalni. Minegyikhez jól fog csúszni egy-két korsó sör!
Ősszel mindenhol megjelennek a sütőtökök és halloween tökök. A sütőtökkel finom ételeket készíthetünk, október végén pedig töklámpásokkal és más tökös dolgokkal díszíthetjük fel az otthonunkat. Ehhez adunk néhány ötletet.
Neked is vannak a hűtőben ottfelejtett ételek, dobozok? Több hete megvásárolt, kinyitott üvegek, elszáradt ez-az, vagy esetleg már felismerhetetlen holmik? Ha igen, itt az ideje a hűtőt kitakarítani és egy kicsit rendbe szedni.
A befőzést miért kellene egyedül csinálnunk? Megpucolni azt a sok gyümölcsöt, cipelni a lábosokat, kivárni, amíg megfő a lekvár? Sokkal izgalmasabb, ha közben a barátainkkal lehetünk, gyorsabban megy a munka és bulizni is lehet. Lássuk, mi kell hozzá!
A méregtelenítés ma divatos tevékenység, erre „jobbnál jobb” tablettákat, teákat vásárolhatunk. De ha mégsem bíznák meg ezekben az egészségnek sokszor egyáltalán nem mondható szerekben, akkor inkább fogyasszunk olyan ételeket, amelyek természetesen méregtelenítenek. 10 olyan ehető dolog következik most, ami megfelel a legkényesebb követelményeknek is.
A Balaton északi partjának egyik legjobb piaca egész nyáron vár a tihanyi révnél. A június 6-7-i Nagy Nyári Szezonnyitó Hétvége @ Tihanyi PIAC placc rendezvényükön mi is ott leszünk a Lekvárosház standjával, ahol lehet kóstolni, lekvárokat, pektint vásárolni, és befőzéssel kapcsolatos receptekről beszélgetni.
A menü összeállításában segítségére voltam a népszerű énekesnek. Előételnek grillezett őzlábgombát sütöttünk kecskesajttal, hagymalekvárral, kolbászos kenyérrel, a főétel leveles tésztába burkolt lazac volt, gyömbéres sárgarépával, paprikalekvárral, a desszert pedig faszállítók pitéje lett. Nézed meg a videót, és ha kedvet kaptál, próbáld ki a recepteket is.
A teát nem csak iszogathatjuk, hanem sokféle étel készülhet vele, mert pácoláshoz, füstöléshez, húsételek mártásához is használhatjuk, és desszerteket is összeállíthatunk vele. A Dilmah szakácsai garnélával, pecsenyével kombinálják a teát. Végül egy különleges earl grey fagyi és egy koktél receptjét is elárulják a teakedvelőknek.
Tegye fel a kezét, aki gondolta volna, hogy a Blahától néhány utcányira, ráadásul pont nem a belváros irányába, szuper tetőkertekbe lehet botlani. Pedig így van ez, Kaldeneker György szakács a megmondhatója.