Az eperlekvárt finom fűszerekkel tehetjük még különlegesebbé. Mi most gyömbérrel ízesítettük, de kipróbálhatjátok bazsalikommal, levendulával és marcipánnal is. A befőzéshez szükséges eszközöket megrendelhetitek hozzá a boltunkból.
Hozzávalók: 3 kg eper, 20-30 dkg cukor, 2 diónyi friss gyömbér, fél citrom leve, 1 teáskanál pektin
Mossuk meg alaposan az epret, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, és adjuk hozzá a cukor felét, reszeljük bele a gyömbért, majd kezdjük el főzni. A forrástól számítva főzzük legalább 10 percig, majd a maradék cukorral összekevert pektin is adjuk hozzá. Ízesítsük citromlével és jól forraljuk ki.
A forrásban lévő lekvárt töltsük tiszta üvegekbe, zárjuk le azonnal és fordítsuk fejre legalább öt percre. Így nem kell tartósítószert használnunk a téli eltevéshez.