Eperrel és a hamarosan nyíló bodzavirággal finom likőrt is készíthetünk. A saját készítésű ital a nyári partik meglepetése lehet. Szép üvegbe töltve ajándéknak is kiváló.
Hozzávalók: 5-6 fej bodzavirág, 1 liter vodka, fél maréknyi eper, 15-20 szem kockacukor
A bodzavirágokat lehetőleg gépkocsiforgalomtól védett helyen szedjük le. Nem szükséges megmosni, viszont vigyázzunk, hogy ne legyenek levéltetvesek.
Tegyük a virágokat egy nagy, legalább egy literes, jól zárható befőttesüvegbe, adjuk hozzá a megmosott és félbevágott eperszemeket. Szórjuk rá a cukrot, majd öntsük fel a vodkával. Tegyük száraz, sötét, hűvös helyre, legjobb a spájzba, és érleljük legalább két hétig. Ha gondoljuk, kávéfilteren leszűrhetjük, de én jobban kedvelem, ha az üvegben látszanak a hozzávalók. Ha leszűrjük, utána töltsük likőrös üvegekbe. Remek ajándék és sokáig eláll.