Neked is vannak a hűtőben ottfelejtett ételek, dobozok? Több hete megvásárolt, kinyitott üvegek, elszáradt ez-az, vagy esetleg már felismerhetetlen holmik? Ha igen, itt az ideje a hűtőt kitakarítani és egy kicsit rendbe szedni.Érdemes nagybevásárlás előtt átvizsgálni a hűtő tartalmát, és a már biztosan nem ehető, ottfelejtett dobozokat, félig megevett tejtermékeket, zöldségeket kidobni.

A hűtőt érdemes áttörölgetni, a polcokat, az ajtót és fogantyút is, langyos-esetes vízzel, nem mosószerrel. Szódás vízzel is lehet törölgetni, így szagtalaníthatjuk is a szekrényt.

 

étel tárolás ételtárolás

 

A tároló dobozokat nem véletlenül találták ki, jó, ha van otthon egy különféle méretű edényekből álló sorozat; könnyebb bennük a tárolás, frissen tartható az étel, és az illatok sem keverednek. A legtöbb felcímkézhető, vagy filctollal újraírható, mikor mi került bele. "Azt a kis sárga zacskót, mikor is tetted be a hűtőbe, Drágám, jó ez még?" Na, ugye, hogy fogalmad sincs :-)

Az sem mindegy, hogy mit hova teszünk a hűtőben. A hűtőajtó belső része melegebb, mint a többi részen. A hűtő alja és hátsó részek hidegebbek. A vaj, a sajtok, a mustár, a gyümölcslé például jól elvannak az ajtórekeszekben, a húsfélék a hűvösebbet szeretik. A zöldségek tovább frissek maradnak, ha az alsó dobozba tesszük őket (kicsit párásabb ott a levegő), és megmosni csak fogyasztáskor ajánlott őket.