A január nem csak a farsang, a báli szezon ideje, de ilyenkor vannak a nagy díjkiosztó gálák is. Vasárnap este volt az amerikai Golden Globe, ahol a filmes szakma nagyágyúit díjazták. A Globe-ot szokták az Oscar előszobájának is nevezni, aki itt tarol, az bizton számíthat ott is díjra. A gálán nem csak csillogó szobrocskák várták a vendégeket, hanem különleges vacsora is. Ebből szemezgetünk most pár fogást.
Chris O'Connell séf bemutatja a menüt |
A Gusto Mango desszert |
A Golden Globe a legnagyobb és legpuccosabb vacsora partik egyike Amerikában, ahol a vendégek hatalmas körasztalok körül ülik végig az estét. A színpadon megy a műsor, és sorban veszik át a filmesek a díjakat, és közben egy komplett többfogásos vacsorát is felszolgálnak a lent ülőknek. A menüt a díjátadó immár negyven éve állandó helyszínének, a Beverly Hilton hotelnek a sztárséfjei állítják össze.
Előételek
Az idén a menü étvágygerjesztőül felszolgált falatkákkal indult – melyet Suki Sugiura készített. Sok pezsgő kíséretében volt grillezett padlizsán szárított paradicsommal, fenyőmaggal és humusszal; fetával töltött mini paprikák gránátalmával, friss fűszerekkel, olíva olajjal, grillezett pitán; és grillezett articsóka tabuléval, tahinivel.
Padlizsános előétel | Kecskesajttal töltött paprikák |
Tippjeink hasonló finomságokhoz, amit el tudsz készíteni:
Paradicsomos rakott padlizsán
Humusz készítése
Pácolt fetasajt
Padlizsános bulgur saláta
Focaccia kecskesajttal töltött cseresznyepaprikával
Kuszkusz varációk
A főfogás
Chris O'Connell álmodta meg az elegáns főételt, mely mediterrán fűszerkéregben sült marhaborda volt és füstölt párolt pisztráng párolt spenóttal, édes kukoricás raguval, könnyű krémes paradicsomos-kapros mártással.
Persze a szakácsok a különleges igényű vendégekre is gondoltak, így készült vegetáriánus menü, és gondoltak a különféle diétákkal élőkre is. Például volt vegán muszaka, ami sok zöldséggel, tehéntej helyett mandula- és szójatejjel és kukoricaliszttel készült. 1300 vendég közül kb. 160-an kérték a könnyített menüt.
Marhapecsenye | Avokádós pisztráng saláta |
Tippjeink hasonló finomságokhoz, amit el tudsz készíteni:
Faszénen sült marhapecsenye
Leveles tésztában sült szűzpecsenye
Avokádó és füstölt pisztráng saláta
Vegáknak:
Tofuszték grillezett zöldségekkel
A desszert
Az arany szín ihlette desszert pedig egy Gusto Mango nevű csoda volt – készítője Thomas Henzi cukrász. A mandulás piskótalapra angolkrémből készült a torony, melyet trópusi gyümölcsökből főtt kompóttal kínáltak; a mini tortát aranyfüsttel bevont csoki ívvel koronázták.
Zöldteás habos desszert | Csokis-epres desszert |
Tippjeink hasonló finomságokhoz, amit el tudsz készíteni:
Zöldcitrom mousse teaszósszal
Marcipánnal grillezett barackok
Habos csokoládétorta friss eperrel
És a ráadás: így kell díjat átadni :-) Emma Thompson a színpadon dobta el a cipőjét. Klikk a videóra!