A január nem csak a farsang, a báli szezon ideje, de ilyenkor vannak a nagy díjkiosztó gálák is. Vasárnap este volt az amerikai Golden Globe, ahol a filmes szakma nagyágyúit díjazták. A Globe-ot szokták az Oscar előszobájának is nevezni, aki itt tarol, az bizton számíthat ott is díjra. A gálán nem csak csillogó szobrocskák várták a vendégeket, hanem különleges vacsora is. Ebből szemezgetünk most pár fogást.


golden-globes golden desszert
Chris O'Connell séf bemutatja a menüt
A Gusto Mango desszert


A Golden Globe a legnagyobb és legpuccosabb vacsora partik egyike Amerikában, ahol a vendégek hatalmas körasztalok körül ülik végig az estét. A színpadon megy a műsor, és sorban veszik át a filmesek a díjakat, és közben egy komplett többfogásos vacsorát is felszolgálnak a lent ülőknek. A menüt a díjátadó immár negyven éve állandó helyszínének, a Beverly Hilton hotelnek a sztárséfjei állítják össze.

Előételek

Az idén a menü étvágygerjesztőül felszolgált falatkákkal indult – melyet Suki Sugiura készített. Sok pezsgő kíséretében volt grillezett padlizsán szárított paradicsommal, fenyőmaggal és humusszal; fetával töltött mini paprikák gránátalmával, friss fűszerekkel, olíva olajjal, grillezett pitán; és grillezett articsóka tabuléval, tahinivel.

padlizsanos_bulgur_salata focaccia-kecskesajttal-toltott-cseresznyepaprikaval_01
Padlizsános előétel Kecskesajttal töltött paprikák


Tippjeink hasonló finomságokhoz, amit el tudsz készíteni:


Paradicsomos rakott padlizsán
Humusz készítése
Pácolt fetasajt
Padlizsános bulgur saláta
Focaccia kecskesajttal töltött cseresznyepaprikával
Kuszkusz varációk

A főfogás

Chris O'Connell álmodta meg az elegáns főételt, mely mediterrán fűszerkéregben sült marhaborda volt és füstölt párolt pisztráng párolt spenóttal, édes kukoricás raguval, könnyű krémes paradicsomos-kapros mártással.
Persze a szakácsok a különleges igényű vendégekre is gondoltak, így készült vegetáriánus menü, és gondoltak a különféle diétákkal élőkre is. Például volt vegán muszaka, ami sok zöldséggel, tehéntej helyett mandula- és szójatejjel és kukoricaliszttel készült. 1300 vendég közül kb. 160-an kérték a könnyített menüt.

faszenen_sult_marhapecsenyek_1 pisztrangsalata
Marhapecsenye Avokádós pisztráng saláta


Tippjeink hasonló finomságokhoz, amit el tudsz készíteni:


Faszénen sült marhapecsenye
Leveles tésztában sült szűzpecsenye
Avokádó és füstölt pisztráng saláta

Vegáknak:
Tofuszték grillezett zöldségekkel

A desszert

Az arany szín ihlette desszert pedig egy Gusto Mango nevű csoda volt – készítője Thomas Henzi cukrász. A mandulás piskótalapra angolkrémből készült a torony, melyet trópusi gyümölcsökből főtt kompóttal kínáltak; a mini tortát aranyfüsttel bevont csoki ívvel koronázták.

zoldcitromos_mousse_teaszosszal habos-csokoladetorta-friss-eperrel
Zöldteás habos desszert Csokis-epres desszert


Tippjeink hasonló finomságokhoz, amit el tudsz készíteni:

Zöldcitrom mousse teaszósszal
Marcipánnal grillezett barackok
Habos csokoládétorta friss eperrel


És a ráadás: így kell díjat átadni :-) Emma Thompson a színpadon dobta el a cipőjét. Klikk a videóra!