Egyszerű és egyben nagyszerű recept saláta- és halkedvelőknek!
Hozzávalók:
- 2 db érett avokádó
- 15 dkg füstölt pisztráng
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál majonéz
- fél db zöldcitrom leve
- csipetnyi só, darált bors
- 1 teáskanálnyi reszelt friss torma
Hámozzuk meg az avokádókat, vegyük ki a magját, majd vágjuk kisebb darabokra. Csorgassuk meg a zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra szépszedett füstölt pisztrángot is.
Vigyázzunk, a pisztrángban lehetnek szálkák, de azt kezünkkel könnyedén eltávolíthatjuk belőle.
Ízesítsük dijoni mustárral, reszelt tormával, kevéske darált borssal, sóval, majd kanalazzuk hozzá a majonézt is. Óvatosan keverjük össze, vigyázzunk ne törjön nagyon szét, majd tálaljuk üvegtálkákba.
Pirítóssal és salátalevelekkel fogyasszuk, de betölthetjük kivájt nagy szemű paradicsomokba is. Elkészíthetjük füstölt lazaccal vagy tonhalkonzervvel is.