Különleges ételekért nem kell messzire utaznunk, a mesés ízeket könnyen az otthonunkba repíthetjük!

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyorsfagyasztott koktélrák
  • 1 kisebb ananász
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • fél zöld citrom leve
  • 1 teáskanál curry
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 teáskanál mustár
  • só, darált bors

Ananászos rákkoktél

Elkészítése:

Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és hagyjuk jól lecsepegni. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, amíg fel nem enged.

Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra feldarabolt ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte azonban jól csepegtessük le a levét), kanalazzuk rá a majonézt, ketchupot, mustárt, natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük darált borssal és curry-fűszerkeverékkel.

A salátának valót jó alaposan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.