Különleges ételekért nem kell messzire utaznunk, a mesés ízeket könnyen az otthonunkba repíthetjük!
Hozzávalók:
- 50 dkg gyorsfagyasztott koktélrák
- 1 kisebb ananász
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál natúr joghurt
- fél zöld citrom leve
- 1 teáskanál curry
- 2 evőkanál ketchup
- 2 teáskanál mustár
- só, darált bors
Elkészítése:
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és hagyjuk jól lecsepegni. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, amíg fel nem enged.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi darabokra feldarabolt ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte azonban jól csepegtessük le a levét), kanalazzuk rá a majonézt, ketchupot, mustárt, natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval, fűszerezzük darált borssal és curry-fűszerkeverékkel.
A salátának valót jó alaposan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.