A görögsaláta főbb alkotórésze a paradicsom, uborka, olajbogyó, feta sajt és hagyma, fűszerlevelek. Izgalmasabbá tehetjük pár darab színes paprikával és friss fűszerlevelekkel.
Hozzávalók:
- 6-8 szem érett paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1-1 db színes kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 marék olajbogyó
- 30 dkg feta sajt
- fél citrom leve
- 1 teáskanál oregánó
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- darált bors
Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a paprikákat vágjuk négyfelé és a magházát az erekkel együtt vágjuk ki. Aprítsuk falatnyi darabokra a kígyóuborkát, a színes paprikákat és a paradicsomot.
Tegyük egy nagy salátástálba, tegyük hozzá a felkarikázott lilahagymát, az olajbogyót, csorgassuk meg citromlével, olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot és fűszerezzük oregánó levéllel. Vágjuk össze egy centis kockákra a feta sajtot, majd szórjuk a salátára, és óvatosan keverjük össze.
Tegyük legalább fél órára a hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól átjárják a zöldségeket. Grillpartik kedvenc salátakörete lehet.
Izgalmasabb a saláta íze, ha közé friss bazsalikom- és oregánóleveleket keverünk.