A klasszikus Cézár salátát variáltam át. Friss gyümölcsökkel, izgalmas narancsos dresszinggel és pirított kalácskockákkal készítettem el. Kipróbáltuk, bevált a recept!
Hozzávalók:
- 1 db római saláta
- 2 db narancs
- 1 db pink grapefruit
- 2 db mandarin
- 6 szelet fonott kalács
- 5 dkg parmezán sajt
- félmaréknyi eper
Öntethez:
- 1 evőkanál dijoni magos mustár
- 2 evőkanál narancslekvár
- 1 db narancs
- darált bors, só
- 1 db citrom leve
Vágjuk falatnyi darabokra a salátát, majd hideg vízben mossuk meg jól. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le alaposan.
Mossuk meg jól a gyümölcsöket, majd a narancsot, a grapefruitot és a mandarint hámozzuk meg úgy, hogy a fehér héját is levágjuk. A gyümölcsöket vágjuk negyedekbe és cikkezzük fel.
A kalácsot szeleteljük fel vékonyra, majd kockázzuk apróra. Tegyük egy tepsibe, és a sütőben 150 fokon pirítsuk arany barnára.
Az öntethez kanalazzuk a narancslekvárt egy befőttes üvegbe, tegyük hozzá a mustárt, sózzuk, daráljunk bele borsot, majd tegyük hozzá a lereszelt narancs héját és kifacsart levét. Ízesítsük még citromlével, majd zárjuk le az üveget, és jó alaposan keverjük össze.
Tálaljunk a salátából tányérokra, tetejére tegyünk a citrusszeletekből, a félbevágott eperből. Forgácsoljunk rá parmezán sajtot, csorgassuk meg a narancsos öntettel, majd az egészet szórjuk meg a pirított kaláccsal.