A klasszikus Cézár salátát variáltam át. Friss gyümölcsökkel, izgalmas narancsos dresszinggel és pirított kalácskockákkal készítettem el. Kipróbáltuk, bevált a recept!

 Citrus Caesar saláta

Hozzávalók:

  • 1 db római saláta
  • 2 db narancs
  • 1 db pink grapefruit
  • 2 db mandarin
  • 6 szelet fonott kalács
  • 5 dkg parmezán sajt
  • félmaréknyi eper

Öntethez:

  • 1 evőkanál dijoni magos mustár
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 1 db narancs
  • darált bors, só
  • 1 db citrom leve

Vágjuk falatnyi darabokra a salátát, majd hideg vízben mossuk meg jól. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le alaposan.

Mossuk meg jól a gyümölcsöket, majd a narancsot, a grapefruitot és a mandarint hámozzuk meg úgy, hogy a fehér héját is levágjuk. A gyümölcsöket vágjuk negyedekbe és cikkezzük fel.

A kalácsot szeleteljük fel vékonyra, majd kockázzuk apróra. Tegyük egy tepsibe, és a sütőben 150 fokon pirítsuk arany barnára.

Az öntethez kanalazzuk a narancslekvárt egy befőttes üvegbe, tegyük hozzá a mustárt, sózzuk, daráljunk bele borsot, majd tegyük hozzá a lereszelt narancs héját és kifacsart levét. Ízesítsük még citromlével, majd zárjuk le az üveget, és jó alaposan keverjük össze.

Tálaljunk a salátából tányérokra, tetejére tegyünk a citrusszeletekből, a félbevágott eperből. Forgácsoljunk rá parmezán sajtot, csorgassuk meg a narancsos öntettel, majd az egészet szórjuk meg a pirított kaláccsal.