Na persze nem csak úgy magában, hanem volt egy kis szarvasgomba is ráreszelve. Idén is az állandó szakács, Wolfgang Puck állította össze a menüt, melynek nagy sikere volt. Az Oscar-szobor alakú füstölt lazacos előételtől kezdve sokféle finomság volt, és az aranyfüsttel borított csokis desszertek sem maradtak el. Néhány fogást mi is bemutatunk, és a különleges sajtos makaróni receptjét meg is osztjuk veletek.

 



A  tegnap esti Oscar-díj kiosztó gála utáni díszvacsorára már hónapokkal ezelőtt elkezdtek készülni.  A gondosan összeállított vacsorához 300 liter tejet,  5000 tojást, 1250 kg cukrot, több száz kiló halat és tengeri herkentyűt, zöldségeket használtak fel, és több ezer palack bort és pezsgőt pukkantottak.
oscar-mac-02-600x450
Sajtos makaróni fekete szarvasgombával

 

 

 

oscar wolfgang puck
Wolfgang Puck és csapata a 2014-es gála menüjével


A gálavacsorát immár 20. alkalommal összeállító Wolfgang Puck az Instagramra rakta ki a vacsora fogásait, így mi is gyönyörködhetünk bennük egy kicsit.

A menü röviden:
A menü képeit facebook oldalunkon lapozhatod végig.

Füstölt lazacos előétel Oscar-módra, kaviárral
Előétel összeállítás: vegetáriánus taco, garnélás-homáros gombóc és fehér babos- quinoás tortácska
Sushi és tengeri herkentyűk
Bolognai töltött arancini és vegetáriánus tavaszi tekercs falatkák
Három főétel: csirkés pite, sült sajtos makaróni, mini hamburgerek cheddar sajttal és remoulade mártással
Lazacderék gyömbérrel és mandulával
A salátabárból: csirkesaláta, vadrizses töksaláta, és vegyes zöldségsaláta
Epres-sajttortás süti nyalóka
Csokis süti, mandulakrémes sárgarépa süti, fahéjjal, mazsolával
Karamellás krém, kávés mártással, a ’faág’ csokiból és tengeri só pehelyből készült
Citrusos panna cotta, csokis pattogatott kukoricával
Az este egyik fénypontja az Oscar-torta: mely idén egy francia kedvenc, a Marjolaine-torta volt; mely mogyorós piskóta, kávé krémmel és csokoládé ganache-sal töltve

És végül a recept:

Sajtos makaróni fekete szarvasgombával

Hozzávalók: 20 dkg makaróni, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 3,5 csésze tej, 3 evőkanál finomra reszelt fekete szarvasgomba (elhagyható), 1 kisebb vöröshagyma, 1 babérlevél, kedvenc sajtjaink lereszelve vegyesen kb. 20 dkg (az eredeti recept érett Cheddar, Gruyere és parmezán sajtokból áll), 1 teáskanál só, frissen őrült fekete bors, egy csipet Cayenne-bors.
A sütéshez vaj, briós morzsa, petrezselyemzöld, szarvasgomba reszelék.

A sütőt melegítsük elő.  A makarónit forró sós vízben főzzük ki, de csak al dente. A leszűrt tésztát tegyük egy kivajazott edénybe, keverjük el, hogy ne ragadjon össze. Amíg a tészta fő, vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, keverjük el a liszttel, folyton kevergetve melegítsük alacsony hőn pár percig, majd öntsük fel a tejjel, adjuk hozzá a hagymát, a babért és a szarvasgombát. Amikor eléggé sűrű a mártásunk, kb. 10 perc múlva, akkor dobjuk ki a hagymát és a babért. A kész mártást vegyük le a gőzről, adjuk hozzá a reszelt sajtok háromnegyedét, sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a makarónival.

A tésztát osszuk szét kis egyszemélyes felfújt formákba. Szórjuk meg a maradék sajttal. A külön vajat olvasszuk meg, keverjük el a morzsával és a vágott petrezselyemzölddel, és szórjuk ezt a makaróni tetejére. Előmelegített forró sütőben süssük készre 30 perc alatt. Miután kivettük, pihentessük 5 percig, és frissen reszelt szarvasgombával díszítsük.
Szarvasgomba helyett elkészíthetjük csirkemellel, baconnal vagy gombával is.

 

Hasonló cikk: Golden Globe menü – együnk úgy, mint a sztárok