A finom sajtok fogyasztása önmagában is nagy élvezetet nyújt. Ha ízükbe belecsempésszük a napérlelt fűszernövények aromás leveleit, még nagyobb élményben lehet részünk. Sajtpácolási ötletek következnek!
A sajtok pácolásához nem kell más, mint pár darab jól zárható öblösüveg, néhány ág friss fűszernövény és kiváló minőségű, hidegen sajtolt olívaolaj.
A pácolt sajtokat hűtőben pár napig kell érlelni, utána fel kell használni!
Hogy mit is rejtünk a pácos üvegbe, azt egyéni ízlésünkre is lehet bízni. Vásároljunk a kedvenc sajtjainkból, ha könnyű nyári vacsorára vágyunk szükségünk lesz mozarella sajtra, bazsalikomra, és pár evőkanál pesztora.
A mozarella sajt pácolását érdemes bazsalikom pesztóval és friss bazsalikomlevelekkel is kipróbálni!
Kecskesajtokhoz fokhagymát, rozmaringot, fetához olajbogyót, oregánót és fokhagymát használjunk.
Rozmaringgal érlelt kecskesajttal megtölthetünk félbevágott paprikákat, amit akár a grillsütő rácsain is megsüthetünk
Érdemes játszani az ízekkel, nagyon finom, ha a fetát mentaágakkal ízesítjük, görögdinnye darabokra kanalazva hűsítő salátát tudunk készíteni pár perc alatt.
Görögdinnye fetával és friss mentalevelekkel, ígazi kánikulai frissítő saláta
Aki egzotikus élményekre vágyik, próbálja ki a korianderlevél, fokhagyma, reszelt zöldcitrom héj, és a vékonyra felszeletelt chili-paprika ízesítést.
Ehhez a tányér fűszeres sajthoz, már csak uborka, paprika és paradicsom hiányzik
A fűszeres sajtgolyókból percek alatt készíthetünk vendégváró falatokat!
Mozarellagolyók olajbogyóval, friss, ropogós kenyérrel fogyasztva, minden vendég kedvence lehet
Kapcsolódó linkek: