A finom sajtok fogyasztása önmagában is nagy élvezetet nyújt. Ha ízükbe belecsempésszük a napérlelt fűszernövények aromás leveleit, még nagyobb élményben lehet részünk. Sajtpácolási ötletek következnek!


A sajtok pácolásához nem kell más, mint pár darab jól zárható öblösüveg, néhány ág friss fűszernövény és kiváló minőségű, hidegen sajtolt olívaolaj.

A pácolt sajtokat hűtőben pár napig kell érlelni, utána fel kell használni!

Hogy mit is rejtünk a pácos üvegbe, azt egyéni ízlésünkre is lehet bízni. Vásároljunk a kedvenc sajtjainkból, ha könnyű nyári vacsorára vágyunk szükségünk lesz mozarella sajtra, bazsalikomra, és pár evőkanál pesztora.

Sajt a pácban

A mozarella sajt pácolását érdemes bazsalikom pesztóval és friss bazsalikomlevelekkel is kipróbálni!

Kecskesajtokhoz fokhagymát, rozmaringot, fetához olajbogyót, oregánót és fokhagymát használjunk.
Kecskesajt

Rozmaringgal érlelt kecskesajttal megtölthetünk félbevágott paprikákat, amit akár a grillsütő rácsain is megsüthetünk

Érdemes játszani az ízekkel, nagyon finom, ha a fetát mentaágakkal ízesítjük, görögdinnye darabokra kanalazva hűsítő salátát tudunk készíteni pár perc alatt.

Görögdinnye fetával

Görögdinnye fetával és friss mentalevelekkel, ígazi kánikulai frissítő saláta

Aki egzotikus élményekre vágyik, próbálja ki a korianderlevél, fokhagyma, reszelt zöldcitrom héj, és a vékonyra felszeletelt chili-paprika ízesítést.

Fűszeres sajttányér

Ehhez a tányér fűszeres sajthoz, már csak uborka, paprika és paradicsom hiányzik

Fűszeres sajtgolyók

A fűszeres sajtgolyókból percek alatt készíthetünk vendégváró falatokat!

mozarellas_golyok

Mozarellagolyók olajbogyóval, friss, ropogós kenyérrel fogyasztva, minden vendég kedvence lehet

Kapcsolódó linkek: