Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
A medvehagyma levelét sok évszázada hasznosítja az ember. Levest, salátát lehet belőle készíteni, de fel lehet használni a legkülönbözőbb ételek ízesítésére, díszítésére.
Narancsoknak többféle változatát használjuk a konyhában, mindegyiket fajtájától függően másként. Van köztük keserű, szaftos és édesebb. Narancsmustra következik.
Már kopogtat az ajtón a tavasz, nemsokára előkerülhetnek a lengébb ruhák. Szeretnél megszabadulni pár az ünnepek alatt felszaladt kilótól? Próbáld ki a Japánban nagy népszerűségnek örvendő banános diétát.
Semleges íze miatt jól kijön mindenféle fűszerekkel - só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, szerecsendió -, más zöldségekkel, sajttal, halakkal, húsos töltelékkel. De lecsóba is való, vagy nyári zöldséglevesbe, főzeléknek, savanyúságnak és sütibe is jó, és még lekvárt is főzhetünk belőle. Csak a fantáziánk szab határt.
Se hús, se hal? Nem gond, a karácsonyestének akkor sem kell ízek nélkül eltelnie. Az éttermi vega kínálat felejtős, helyette főzzünk izgalmas fogásokat mandarinnal, céklával vagy éppen friss kecsketúróval. A desszert természetesen mákos, de nem bejgli, hanem egy gyorsan elkészülő sütemény meggyel, mézzel. Jó étvágyat hozzá!
A hétvégi tavaszi ünnepre valami különlegességgel is készülhetünk a klasszikus sonka-tojás megoldáson felül. Ha vendégek jönnek, sikert arathatunk a cserépben megsütött kenyeres sonkával. Aki nem szereti a sonkát, annak készítsük el a tavaszias grillezett csirkemellet sült retekkel. És a desszertről se feledkezzünk meg: egyszerűen elkészíthető krémes muffint ajánlunk, melyet zselétojásokkal díszítünk.