Már önmagában is remek ital előtti harapnivaló, a finom és lágy kecskesajttal töltött cseresznyepaprika. Vendégeket vártam, és összekötöttem a kellemest a hasznossal. Belesütöttem a kenyértésztába a töltött paprikát.
Nemrégen kaptam egy-egy doboznyi kecskesajttal töltött cseresznyepaprikát és kecskesajtgolyókat a Tante Fanny friss leveles tészták forgalmazójától. Kenyérhez a jól bevált olasz lapos kenyér, a focaccia receptjét használtam.
Amikor a kenyér a tepsire került, akkor nyomkodtam bele a megtöltött paprikákat. Megcsorgattam a dobozban található olajjal, majd így került a sütőbe. A vendégeknek készítettem még kis falatkákat a sajtgolyókból, amit összeaprított snidlingben forgattam meg. Hát jól bekajáltunk belőle.
Rozmaringos focaccia
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- fél teáskanál só
- fél teáskanál cukor
- 2 dl olívaolaj
- 3 dl víz
- 2 ág friss rozmaring
- 1 maréknyi kecskesajttal töltött cseresznyepaprika
Tegyük a lisztet, sót, cukrot, élesztőt és két evőkanál olívaolajat egy nagy tálba. Adjuk hozzá a langyos vizet és elektromos keverő vagy dagasztó géppel dagasszuk 10-12 percig. Középkeménységű tésztát dagasszunk, kenjük le a tetejét olajjal, majd kelesszük meleg helyen legalább 40 percig.
Egy kis edényben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, dobjuk bele a rozmaring leveleit és egy kicsit együtt forrósítsuk, hogy a rozmaring íze jól kioldódjon a forró olajban.
A megkelt kenyértésztát borítsuk ki egy lisztezett nyújtódeszkára, osszuk kétfelé, formázzunk belőle cipókat, és nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra. Tegyük egy sütőlapra majd ujjunkkal nyomjunk lyukakat a tésztába. Kenjük meg a rozmaringos olívaolajjal és a lyukakba egy-egy szál rozmaringot és olajbogyót tegyünk. Nyomkodjuk bele óvatosan a sajttal töltött paprikákat, kelesszük még legalább 20 percig, majd forró 200 fokos sütőben süssük 20 percig, még piros és ropogós nem lesz a kenyerünk.
Käsemacher termékek
A Käsemacher Európában egyedülálló osztrák sajtkészítő gyár, termékeik egyediek és exkluzívak.
A termékek mitől is egyediek?
Elsősorban attól, hogy a finomságok jó részét még mai is kézzel, a régi tradicionális receptúrák szerint, megrendelésre gyártják ebben a kis határ menti városkában. A termékek előállításához értékes tápanyagokat tartalmazó magas zsírtartalmú tejet használnak, amelyet a különleges eljárás, ízesítés és fűszerezés tesz egyedivé és adja meg a termékre egyedülállóan jellemző harmonikusan telt íz világot.
Magyarországon a vágósajtok közül a juhsajt, kecskesajt és füstölt juhsajt található meg az üzletek kínálatában.
A különböző friss sajttal töltött zöldségek közül a friss sajttal töltött olíva, pfefferoni, cseresznyepaprika és csillagtök található meg üveges (konzerv) kiszerelésben az üzletek polcain.