Laza vacsora, laza napokra. Kevés kalória, nyárt idéző ízek, és már csak a napsütést kell hozzáképzelnünk.

Hozzávalók:

  • 12 db nagyobb méretű paradicsom
  • 1 pohárnyi rizs
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1-2 szál friss bazsalikom
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só, darált bors
  • 1 db fokhagymás fűszerkocka
  • reszelt parmezán sajt

Töltött paradicsomok

Öntsünk egy kis lábasba kevéske olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk még egy-két percig. Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük sóval és a fűszerkockával, takarjuk be fedővel, és lefedve pároljuk készre.

Egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyem zölddel.

Keverjük össze a rizst tojás sárgájával, a megpárolt gombával, a lecsepegtetett tonhalkonzervvel és a reszelt parmezánnal, ha szükséges sózzuk.

A paradicsomok tetejét vágjuk le, majd teáskanál segítségével vájjuk ki a belsejét. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból. Öntsünk alá kevéske vizet, majd fedjük be alufóliával, és forrós sütőben pároljuk 20-25 percig.