Laza vacsora, laza napokra. Kevés kalória, nyárt idéző ízek, és már csak a napsütést kell hozzáképzelnünk.
Hozzávalók:
- 12 db nagyobb méretű paradicsom
- 1 pohárnyi rizs
- 1 szál sárgarépa
- 1 db tojássárgája
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1-2 szál friss bazsalikom
- 1 doboz tonhalkonzerv
- 10 dkg csiperkegomba
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
- 1 db fokhagymás fűszerkocka
- reszelt parmezán sajt
Öntsünk egy kis lábasba kevéske olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk még egy-két percig. Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük sóval és a fűszerkockával, takarjuk be fedővel, és lefedve pároljuk készre.
Egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyem zölddel.
Keverjük össze a rizst tojás sárgájával, a megpárolt gombával, a lecsepegtetett tonhalkonzervvel és a reszelt parmezánnal, ha szükséges sózzuk.
A paradicsomok tetejét vágjuk le, majd teáskanál segítségével vájjuk ki a belsejét. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból. Öntsünk alá kevéske vizet, majd fedjük be alufóliával, és forrós sütőben pároljuk 20-25 percig.