Akár előételként, akár meleg salátaként fogyasszátok!
Hozzávalók:
- 4-6 db kaliforniai paprika
- 1 pohárnyi rizs
- 1 szál sárgarépa
- 1 db tojássárgája
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1-2 szál friss bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 10 dkg csiperkegomba
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só, darált bors
- reszelt parmezán sajt
Öntsünk egy kis lábasba kevéske olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk még egy-két percig. Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük sóval, takarjuk be fedővel, és lefedve pároljuk készre.
Egy serpenyőben egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyemzölddel.
Keverjük össze a rizst a tojássárgájával, a megpárolt gombával és a reszelt parmezánnal, ha szükséges, sózzuk.
A paprikákat a csumájánál vágjuk be, majd magházával együtt távolítsuk el. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból. Öntsünk alá kevéske vizet, majd fedjük be alufóliával, és forró sütőben pároljuk 35-40 percig.