Elkészíthetjük füstölt pisztránggal, makrélával vagy akár tonhalkonzervvel is.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt lazac
- 3-4 db csemegeuborka
- 2 szál újhagyma
- 2 db keményre főzött tojás
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál joghurt
- só, darált bors
- pár csepp citromlé
- friss kapor vagy petrezselyemzöldje
Vágjuk fel vékony, körülbelül egy milliméteres csíkokra a füstölt lazacot és a csemege uborkát. Tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a vékonyra felkarikázott csemegeuborkát, és nagyobb darabokra feldarabolt kemény tojást is. Kanalazzuk rá a majonézt és a joghurtot, majd pár csepp citromlével, sóval és darált borssal, és összevágott kaporral vagy petrezselyemzöldjével ízesítsük. Keverjük óvatosan össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
A vendégek érkezésekor pirítsunk meg félbarna kenyereket, majd kenjük meg bőven a lazacos kencével, tetejére kanalazhatunk kaviárt. Pitára kenve is nagyon finom.