A curry fűszerkeverék az angol tengerészek találmánya. Gyarmatosítók vitték haza hazájukba azt a fűszerkeveréket, ami segítségével otthonukban könnyen el tudták készíteni az Indiában megkedvelt szószos „Curry” ételeket.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 5 dl tej
  • 4 dl zöldségleves
  • só, darált bors
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db avokádó
  • 1 teáskanál citromlé
  • 8 db keményre főzött tojás
  • 1 csokor friss korianderlevél
  • 1 evőkanál vaj

Tojások sárga curry-szószban

Forrósítsuk fel a vajat egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk párpercig. Ha a hagyma megpuhult, szórjuk rá a lisztet, a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, pirítsuk fél percig, majd öntsük fel a forró tejjel és zöldséglevessel. A zöldséglevest helyettesíthetjük vízzel és zöldségleves kockával. Keverjük simára, majd ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Lassú lángon, állandóan kevergetve főzzük legalább 10 percig.

Vegyük le a tűzről, tegyük hozzá a meghámozott és nagyobb darabokra felvágott avokadót, a félbevágott keményre főzött tojásokat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, a durvára összecsapkodott korianderlevelet. Óvatosan rázzuk össze, és hagyjuk összemelegedni a szósszal, tovább főzni már nem kell. Pár csepp citromlével tehetjük a szószt még pikánsabbá.

Párolt rizzsel, kölessel vagy kuszkusszal tálaljuk.