Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Mit mivel együnk, hogy az ételekben lévő tápanyagok jól hasznosuljanak? Bemutatunk néhány jól összeillő ételpárt, ahol akkor tud csak az egyik vagy másik vitamin, ásványi anyag hasznosulni, ha a segítőjét tartalmazó ételféleséggel együtt fogyasztjuk el. Lássuk, kik lesznek az ételek Stan és Panjai?
Néha annyira vágyunk nassolni. De persze legyen olyan, hogy ne hizlaljon, de azért érezzük, hogy ettünk valami finomat. A főétkezések közötti apróbb tízórai, uzsonna nem csak csoki, kapucsínó vagy gyümölcs lehet. Bemutatunk néhány olyan csemegét, melyekből egy adag energiaértéke nem éri el a 100 kalóriát, így bármikor bátran fogyasztható.
Annyi érett paradicsom van idén nálunk, hogy piros ligetté változott a kert. Az univerzális növény gyümölcse a legsokoldalúbb konyhai alapanyag, nyersen és főzve-sütve is szeretjük, a levestől a lekvárig minden készülhet belőle. Nekünk is van egy jó pár paradicsomos receptünk, összegyűjtöttük nektek a legjobbakat.
A melegben a citrom, zöldcitrom, narancs pikáns savanykás ízét ajánljuk. Van néhány fogásunk, amelyben ezek a déligyümölcsök a fűszereplők, próbáljátok ki.
Só nélkül nincs jó konyha. Ha kevéssel is, de majdnem minden ételünket ízesítjük vele, még a süteményekbe is kerül belőle egy-egy csipet. Hogyan sózzunk, mennyi sóra van szükségünk? És mi az a sómalac? Ezekről is olvashattok cikkünkben. És végül sós karamellát is készítünk.
A radicchio az endíviák családjába tartozik. Az endívia salátával ellentétben a radicchio nem annyira keserű, sokkal inkább lágyabb ízű. Pikáns, lila levelit nyersen vagy pirítva is fogyaszthatjuk.