A melegben a citrom, zöldcitrom, narancs pikáns savanykás ízét ajánljuk. Van néhány fogásunk, amelyben ezek a déligyümölcsök a fűszereplők, próbáljátok ki.
Tálalhatjuk sült kolbászhoz, grillpecsenyékhez vagy faszénen sütött sajtokhoz.
Citromos zöldbab gorgonzolával
Ezzel az ínyenceknek való sajtos finomsággal különleges meglepetést szerezhetsz családtagjaidnak!
A narancsos salátaöntet friss és ropogós salátalevelekhez, párolt spárgához, sajtokhoz nagyon finom. Grillezett lazachoz, csirkéhez vagy pulykához fogyasztásakor megcsorgatva remek kombináció.
Zöldcitromos fűszerkrém
Az indiai konyha sokféle fűszerkrémet használ az ételek ízesítésére. Önmagában tömény, de ha sütés előtt bekenünk vele hal- vagy hússzeleteket, egy új ízvilágot tudhatunk magunkénak. Grillezéshez is ajánjuk!
Zöldcitromos sorbet
Fiataloknak mentalevéllel, nagykorúaknak alkohollal megbolondítva.
Ehhez a desszerthez több egzotikus hozzávaló kell – gyömbér, vanília. A krém igazi nyárias desszert.
Zöldcitromos linzerkarika
A linzer a felső-ausztriai Linz nevű városból származik. Fontos, hogy kiváló minőségű vajat használjunk az elkészítéséhez.
Szedres-citromos torta
Igazi frissítő nyári nyalánkság. Kell ettől több? A citrom frissítő aromája, mézédes fekete szederszemek, ne hagyjátok ki az élvezetet!
Ha a hűsölés után van kedvetek bulizni, rendezzetek egy jó lekvárfőző partit, vagy gyertek el a Balatonhoz!