Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Mindjárt itt a húsvét, a legszebb tavaszi ünnepünk. A főszereplő persze a füstölt sonka, a főtt tojás, meg a locsolkodásra készülő finom sütemények. A főtt sonkához most különleges zöldséglekvárokat ajánlunk, és összegyűjtöttünk néhány könnyű és finom desszertet is.
Hogyan együk a zöldségeket, melyiket érdemes nyersen és melyiket érdemes főtt ételben fogyasztani? A sok értékes tápanyag közül, amit a zöldségek tartalmaznak, némelyek akkor hasznosulnak a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk el őket, némelyek meg akkor, ha inkább főtt ételben kerülnek elénk. A paradicsom például főzve jobb. Fogyasztási kalauz következik zöldség kedvelőknek.
A teát felszolgálhatjuk fogások között, hogy az ízlelőbimbóinkat felfrissítsük, vagy fogyaszthatjuk akár az étel mellé is. A Dilmah Teaiskola tippjei következnek.
Az alvásproblémák sokakat érintetek, a felmérések szerint tíz emberből csak egy mondja azt, hogy minden éjjel jól alszik. A kialvatlanság igen fárasztó dolog, az egész napunkat elronthatja. De étkezésünkkel, azzal, hogy mit eszünk alvás előtt, befolyásolni tudjuk alvási szokásainkat a pozitív irányba.
Ha meghalljuk a rebarbara nevet, azonnal egy gyönyörű dívára gondolhatunk. A név annyit jelent: barbárok gyökere. Ez az egyik kedvencem: sok finomság készülhet vele: rebarbarás málnakrém-leves, rebarbara chutney, rebarbarás eperlekvár, vagy rétes, pite, kosárka.
A diófélékről sokat tudunk, egészségesek, finomak is. Egy kis maréknyi elegendő belőlük, hogy jól lakjunk, ha hirtelen megéhezünk. Szinte tökéletes magok; jóféle zsírokat, fehérjét, rostokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak. Bár kalóriadúsak, de ezért nem érdemes kihagynunk a mindennap étrendből. Nézzük a kedvenceinket!