Mindjárt itt a húsvét, a legszebb tavaszi ünnepünk. A főszereplő persze a füstölt sonka, a főtt tojás, meg a locsolkodásra készülő finom sütemények. A főtt sonkához most különleges zöldséglekvárokat ajánlunk, és összegyűjtöttünk néhány könnyű és finom desszertet is.
Mi már készülünk a húsvétra, ezért új zöldséglekvárokat alkottunk nektek.
A tormás almalekvárban a torma méregerős aromáját tompítottuk az alma savanykás ízével. Nagyon jól harmonizálnak együtt, így remek párosítás lehet füstölt-főtt sonkához, grillezett és füstölt halakhoz, sonkatekercshez. A torma miatt előkelő helyet érdemel a húsvéti terített asztalnál. Szendvicsekbe, főként sonkásba is tehetjük.
Mustáros rebarbara lekvárral is gazdagíthatjuk a húsvéti asztalt. A mustáros-savanykás íz jól passzol a sonka füstös ízével. Grillezett húsokhoz, kolbászhoz, halakhoz is ajánljuk. Remek párosítás lágyabb sajtokhoz és pástétomokhoz is.
A rozmaring kellemes aromáját háziasítottuk a savanykás-édes almával ebben a lekvárban, Igazi mediterrán kompozíció, amely a nyári ízeket idézi a tányérunkra.
Pikáns ízű füstös-chilis szilvalekvárunkkal különlegessé teheted a hideg sültes, sajtos és pástétomos falatkákat. Vendéglátáshoz és grill szezonban is kiváló választás.
Desszertek tavaszi köntösben
Zöldalmás tiramisu
A klasszikus olasz tiramisut harsogó, ropogós zöldalmával is elkészíthetjük. Könnyebb és igazán illik a húsvéti menübe.
Cseresznyés sajttorta
Ez a sajttorta gyorsan elkészül, és szintén könnyedebb desszert, mellyel kínálni lehet a locsolókat, vendégeket.
Fonott kalács
A húsvét nem igazi fonott kalács nélkül: készülhet édes vagy sós változatban.
Pár színes tojáscukorkával a legegyszerűbb kekszet, muffint vagy tortát is feldobhatjuk. A cukormázzal bevon tojásokat bele lehet sütni a sütibe!