Blog

Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2013. szeptember 24. Életmód

Mit mivel együnk, hogy az ételekben lévő tápanyagok jól hasznosuljanak? Bemutatunk néhány jól összeillő ételpárt, ahol akkor tud csak az egyik vagy másik vitamin, ásványi anyag hasznosulni, ha a segítőjét tartalmazó ételféleséggel együtt fogyasztjuk el. Lássuk, kik lesznek az ételek Stan és Panjai?

2013. szeptember 02. Blog

Elkezdődött az iskola, szinte az egész napot a suliban töltik a kicsik és a nagyobbak. Az iskolai büfék kínálata nem az igazi, és a menza étel sem mindig kifogástalan. Bemutatunk néhány trükköt, tippet, hogy miket csomagolhatunk az uzsonnás táskába, ami biztosan elnyeri a gyermekünk tetszését.

2013. szeptember 23. Utazás

Szeptember 28-án szombaton ismét találkozhatunk, most Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, ahol a lekváré lesz a főszerep. Különleges termelői lekvárok kóstolásával és vásárával, érdekes előadásokkal a lekvár témakörében, valamint gyerekfoglalkozásokkal várják a látogatókat.

2013. augusztus 27. Életmód

Annyi érett paradicsom van idén nálunk, hogy piros ligetté változott a kert. Az univerzális növény gyümölcse a legsokoldalúbb konyhai alapanyag, nyersen és főzve-sütve is szeretjük, a levestől a lekvárig minden készülhet belőle. Nekünk is van egy jó pár paradicsomos receptünk, összegyűjtöttük nektek a legjobbakat.

2013. szeptember 04. Utazás

Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben. Szeptember 14-én, szombaton főszerepben ismét a levendulás lekvárok, szörpök és más finomságok lesznek, melynek elkészítésében én és Papp Zoltán séf leszünk a résztvevők segítségére. A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi sörök, likőrök várják a hozzánk ellátogatókat. A jó muzsikáról is gondoskodunk, és az estét táncmulatsággal zárjuk.

2013. augusztus 26. Hobbim

  Tegye fel a kezét, aki gondolta volna, hogy a Blahától néhány utcányira, ráadásul pont nem a belváros irányába, szuper tetőkertekbe lehet botlani. Pedig így van ez, Kaldeneker György szakács a megmondhatója.