Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap Tihanyban, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étteremben. Szeptember 14-én, szombaton főszerepben ismét a levendulás lekvárok, szörpök és más finomságok lesznek, melynek elkészítésében én és Papp Zoltán séf leszünk a résztvevők segítségére. A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi sörök, likőrök várják a hozzánk ellátogatókat. A jó muzsikáról is gondoskodunk, és az estét táncmulatsággal zárjuk.



Az őszi harmat lepte gyümölcsöket kosárba szedjük, majd fatüzelésű katlanokban levendulával bolondított lekvárokat készítünk belőlük. Üvegbe zárjuk a nyár ízét, melegét, a nap érlelte gyümölcsök aromáját, hogy a téli estéken is emlékezhessünk a nyár örömeire. Tesszük ezt Tihanyban, jókedvvel, muzsikával, skanzen környezetben, a Régi Idők Udvara Skanzen és étteremben.
levendulas480_2

Búbos kemencében kalácsokat sütünk, palacsintára kenve kínáljuk a levendulás lekvárokat.  Az egész napos rendezvényen levendulából készült termékek, szörpök, lekvárok vásárával, kemencében sült ételekkel, kemencében füstölt pisztránggal, és egyéb nyalánkságokkal várjuk a vendégeket. Az urakat házi sörrel, a hölgyeket foszlós kaláccsal, finom likőrökkel, a gyerekeket lekváros palacsintával kínáljuk.

levendulas480_1

A rendezvény háziasszonya: Vágó Piros műsorvezető

Program:
11:00 - megnyitó, gyümölcsök kiosztása, lekvár főzés
12:00  - Ciráda együttes műsora
A szünetekben beszélgetés a lekvárfőzőkkel, kóstolás, vásár - a Lekvárosház termékeivel.
14:00 - néptánc bemutató
14.30: az interneten meghirdetett lekvárfőző receptverseny nyertesének díjátadója

Sztárvendég: Kaldeneker György mesterszakács, a lekvárok honi szakértője, a Lekvárosház tulajdonosa
Fő lekvárkeverő: Papp Zoltán, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem séfje, a Régi Idők Ízei lekvárcsalád megalkotója

Este táncház, jókedvű zenélés az étteremben.

A rendezvény szervezője: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem
Tihany, Batthyány u 3, információ/telefon: +36-70-284-6705

A rendezvény ingyenes! Mindenkit szeretettel és jó ízekkel várunk szeptember 14-én, szombaton 11 órától!