Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Igazi ízutazás a Himalája lábaihoz. Az ott élő emberek gyakran használnak az ételek készítéséhez fahéjat és kardamommagot. Ettől ízük még pikánsabb lesz és ellensúlyozzák a bárány jellegzetes aromáját.
Ehhez az ételhez már csak egy jó pohár vörösbor és egy szelet friss és ropogós mediterrán laposkenyér hiányzik.
A levendulát nem csak molyfűszerként lehet használni. Nagyon jól illik az aromája a bárányhúshoz, libamájhoz. Használhatjuk édességek fűszerezésére is.
A közönséges makréla a sugarasúszójú halak osztályának a sügéralakúak rendjéhez, ezen belül a makrélafélék családjához tartozó faj. Ő lesz a receptünk főszereplője.
A kukoricadara szinte az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elkészíthető étel. Akár hús nélkül is lekészíthetjük némi feltéttel. Én gombát és hagymát dobtam rá.
Régi menzaízeket felelevenítő fogás. Bár a mártás nem a tipikus vadas szósz, inkább egy lágyabb zöldséges ízvilág öleli körül.