A kukoricadara szinte az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elkészíthető étel. Akár hús nélkül is lekészíthetjük némi feltéttel. Én gombát és hagymát dobtam rá.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagyobb fej lilahagyma
  • 20 dkg apró szemű gomba
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 db zöldségleves kocka
  • só, darált bors
  • reszelt parmezán sajt

Gombás-hagymás puliszkatál 

Forraljunk fel egy lábasban egy liternyi vizet, öntsünk bele egy evőkanálnyi olívaolajat, majd ízesítsük sóval és a zöldségleves kockával. Kis sugárban, a vizet állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát. Kis lángon főzzük körülbelül 10 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük bele az összevágott petrezselyemlevelet. Kenjünk ki vajjal vagy olívaolajjal egy kis méretű tepsit vagy tűzálló tálat, majd öntsük bele a megfőzött puliszkát. Vizes kézzel simítsuk egyenesre a tetejét, majd hagyjuk kihűlni. Akkor lesz a legjobb, ha a puliszka vastagsága legalább a másfél centit eléri.

Mossuk meg alaposan a gombákat, majd csepegtessük le jól egy szűrőedényben. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassuk bele az olívaolajat, majd tegyük bele a vékony cikkekre felszeletelt lilahagymát és az egész gombafejeket. Fűszerezzük kakukkfűlevéllel, darált borssal, majd erőslángon pirítsuk két percig.

Vágjuk adagnyi téglaformákra a kihűlt kukoricakását, majd tegyük egymás mellé egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba. Halmozzuk a tetejére a megpirított gombás hagymát. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, majd tegyük előmelegített sütőbe és 160 fokon süssük 15 percig.

Húsnélküli ételnek is fenséges, de finom körítése lehet grill partikon sült sajtoknak, báránynak, kolbásznak.