Igazi ízutazás a Himalája lábaihoz. Az ott élő emberek gyakran használnak az ételek készítéséhez fahéjat és kardamommagot. Ettől ízük még pikánsabb lesz és ellensúlyozzák a bárány jellegzetes aromáját.

Hozzávalók:

  • 60 dkg báránycomb vagy -lapocka
  • 2 db babérlevél
  • fél teáskanál őrölt gyömbér
  • 2-3 db fekete kardamommag
  • 2 db fahéjrúd
  • 8 gerezd fokhagyma
  • só, darált bors
  • 3 dl joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 db piros kaliforniai paprika

Himalája báránycurry

Öntsük a joghurtot egy lábosba, tegyük hozzá a babérlevelet, a kettétört fahéjat, az összezúzott fokhagymát, a kardamommagot és a garam masalát. Csorgassuk rá az olívaolajat, majd tegyük bele a falatnyi kockákra felvágott bárányhúst. Tegyük fel a tűzre, ízesítsük sóval, és lefedve pároljuk addig, míg a hús puha nem lesz.

Ha elkészült, vegyük le a fedelét, tegyük hozzá a nagyobb darabokra felvágott paprikát. Főzzük még fedő nélkül néhány percig, hogy a szaftja jól besűrűsödjön.

Tálaljunk egy adagnyi báránycurryt nagy tányérra, köretnek hozzá sárgarépás párolt rizst készítsünk. Lapos kenyeret kínáljunk hozzá.

A sárgarépás rizst könnyen el tudjuk készíteni, ha a rizs készítésekor a víz hozzáadásával egy időben reszelt sárgarépát keverünk hozzá, majd lefedve készre pároljuk.