A sajt és a sonka már eleve sikeres duó, de próbáld ki fügével is. Így lesz teljes az ízharmónia!

Hozzávalók:

  • 15 dkg márványsajt
  • 4 nagyobb szem füge
  • 8 szelet pármai sonka
  • 10 dkg rukkola saláta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • darált bors
Sonkába göngyölt füge


Mossuk meg alaposan a rukola leveleket jéghideg vízben, majd tegyük egy szűrőedénybe és csepegtessük le jól. Tegyük egy műanyag dobozba, és legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy friss és ropogós legyen.

Tálalás előtt tegyük egy salátástálba, csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, daráljunk rá borsot, majd óvatosan keverjük össze.

Vágjuk be a tetejénél a fügét, majd a közepébe tegyünk pár darab apróra tört sajtot. Tálaláskor tegyünk egy nagy maréknyi beízesített rukola salátát egy nagy tányér közepére, tetejére illesszük a fügét, majd az egészet tekerjük körbe pármai sonkával.

A tetejére darálhatunk még borsot, és csorgathatunk rá olívaolajat. Kínáljunk hozzá friss focaccia kenyeret.