- 1 csomag laposkenyér vagy tortilla lepény
- 1 fej saláta
- 5-6 evőkanál majonéz
- 20 dkg szeletelt sajt
- 20 dkg prágai sonka szeletelve
- 4 szem paradicsom
A laposkenyeret terítsük szét az asztalon, kenjük meg majonézzel. Borítsuk be a megmosott és lecsepegtetett salátalevelekkel. Közepére tegyük a sonka és sajtszeleteket úgy hogy mindenhol betakarja a kenyeret. Szeleteljünk rá paradicsomot, majd tekerjük fel, mint a palacsintát.Éles késsel daraboljuk fel.
Érdekesebb és izgalmasabb, ha a salátalevelek közé elrejtünk pár levél friss bazsalikom, és kanalazhatunk a sonka tetejére akár sütőtökös churney-t is.
A felvágott tekercseket tegyük egy nagy tányérra, melléje kis poharakban újnyi csíkokra vágott újrépát, paprikát, uborkát kínáljunk rágcsálni.
A színes, látványos kajákkal nem vallhatunk kudarcot. Vágjunk többféle idényzöldséget csíkokra, majd tegyük be egy szép üvegpohárba, vagy tálkába. Ezt jó étvággyal fogják elfogyasztani.