Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Előre megsüthető karácsonyi süti a brownie is. Sok változata van, a sima csokis, de feldobhatjuk mogyoróvajjal, megszórhatjuk mandulával, mogyoróval, cukrozott narancshéjjal. Ha fehér csokival készítjük, kerülhet bele vanília is, azt blondie-nak hívják. Piros ételfestékkel karácsonyi kiadást is süthetünk - a neve red velvet, azaz vörös bársony.
Különlegesen finom ez a paszternákkal megbolondított sütemény. Az egyszerű kevert tésztát feldobhatjuk a belereszelt zöldségekkel; cukkinit és céklát is használhatunk sütibe.
A következőkben egy német ünnepi specialitás, a stollen receptjét és elkészítését mutatom be.
Itt az ideje kimenni a természetbe és begyűjteni egy-egy szatyornyi bodzavirág tányért. Finom szörpnek, rántva vagy akár bólénak is. Virágából készített teával pedig jót izzadhatunk. Friss receptek bodzából!
Hogy mi az a kukucska? Anyukám sűrű palacsintatésztát kavart, majd belemártotta a füzérben lógó édesakácvirágokat. Forró olajban pillanatok alatt kisütötte. Emlékszem, én szórtam meg mindig porcukorral. Most Ti is kipróbálhatjátok.
Répát a sütibe? Nem olyan vad gondolat zöldségekkel feldobni a sütinket. A lereszelt répa jól illeszkedik a narancslével, a ropogós magvakkal, az illatos fűszerekkel. Az eredmény egy finom és egészséges sütemény.