Különlegesen finom ez a paszternákkal megbolondított sütemény. Az egyszerű kevert tésztát feldobhatjuk a belereszelt zöldségekkel; cukkinit és céklát is használhatunk sütibe.
Hozzávalók: 125 g vaj, 150 g datolya, 200 g barna cukor, 3 db tojás, 200 g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál kandírozott gyömbér, 3 evőkanál juharszirup, 300 g paszternák vagy petrezselyemgyökér, 1 maréknyi pekándió, csipetnyi só
Tegyük a szoba-hőmérsékletű vajat egy keverőtálba. Adjuk hozzá a sót, a cukrot és elektromos keverővel pár percig keverjük, amíg könnyű és habos nem lesz. Keverjük bele egyenként a tojásokat, a juharszirupot, tegyük bele az összekockázott datolyát és a feldarabolt cukrozott gyömbért. Keverjük bele a lereszelt paszternákot és a sütőporral elkevert lisztet.
Béleljünk ki egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral, öntsük bele a bekevert tésztát. Egyengessük el a tetejét, majd rakjunk rá sorjában a dióból. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 25-30 percig.