Hogy mi az a kukucska? Anyukám sűrű palacsintatésztát kavart, majd belemártotta a füzérben lógó édesakácvirágokat. Forró olajban pillanatok alatt kisütötte. Emlékszem, én szórtam meg mindig porcukorral. Most Ti is kipróbálhatjátok.
Hozzávalók: 16 tányér fürt akácvirág, porcukor, olaj a kisütéséhez
Tésztához: 350 gr liszt, 4 db tojás, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 1 csipetnyi só
Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a sót és a porcukrot. Habverővel állandó kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a szitált lisztet. Ügyeljünk, hogy ne legyen csomós, a palacsinta tésztánál sűrűbb tésztát készítsünk.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben annyi olajat, mintha rántott húst készítenénk. Mártsuk a tésztába a virágfűzért a száránál fogva, majd tegyük a forró olajba. Addig süssük, amíg aranysárgára nem pirul. Szedjük ki konyhai kéztörlőre, várjuk meg, amíg a felesleges olajat felszívja.
Tegyünk pár darabot a megsütött akácvirágból nagy tányérokra, a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd tálaljunk mellé epersalátát.