Receptjeim

Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2006. augusztus 31. Desszertek

Hozzávalók: 10 db palacsinta, 2 pohár nádcukros Aloe Vera kocka, 15 dkg cukor, 2 dl narancslé, fél narancs reszelt héja, baracklekvár a palacsinták töltéséhez Egy nagy serpenyőben hevítsük addig a cukrot, míg aranybarna lesz. Öntsük hozzá a narancslevet, majd forraljuk legalább öt percig. Szórjuk bele a reszelt narancshéjat és az Aloe Vera kockákat. Forraljuk jól össze. A palacsintákat töltsük meg vékonyan baracklekvárral, két-három darabot tálaljunk egy-egy tányérra, tetejére öntsünk a karamellszószból. Díszítsük narancsgerezddel és friss fűszerággal.

1999. november 30. Desszertek

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 3 pohár Aloe Vera kockák cukros szirupban, 5 dkg szeletelt mandula A vajat egy keverő tálban keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és kis adagokban a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele. A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntsük, simítsuk jól el. Az Aloe Vera kockákat csepegtessük le, majd szórjuk a tészta tetejére. Szeletelt mandulával és őrölt fahéjjal szórjuk meg. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig süssük. Érdemes fogvájóval sütéspróbát tenni. Szúrjuk a fogvájót a tésztába, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a piténk. Ha kihűlt, szeleteljük fel kockákra, majd tegyük egy nagy tányérra, a tetejét szórjuk meg porcukorral.

1999. november 30. Saláták

Hozzávalók: 2 pohár nádcukros Aloe Vera kocka, 2 db csirkemell, 1 fej jégsaláta, 2 db őszibarack (lehet konzerv is), 1 db narancs, 8 szem koktélparadicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje, pár levél friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, kevéske őrölt feketebors, kakukkfű, 2 evőkanál Rama a csirke sütéséhez