Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 3 pohár Aloe Vera kockák cukros szirupban, 5 dkg szeletelt mandula
A vajat egy keverő tálban keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport és kis adagokban a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.
A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntsük, simítsuk jól el.
Az Aloe Vera kockákat csepegtessük le, majd szórjuk a tészta tetejére. Szeletelt mandulával és őrölt fahéjjal szórjuk meg. Előmelegített sütőben 140-150 fokon körülbelül 30-35 percig süssük. Érdemes fogvájóval sütéspróbát tenni. Szúrjuk a fogvájót a tésztába, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a piténk.
Ha kihűlt, szeleteljük fel kockákra, majd tegyük egy nagy tányérra, a tetejét szórjuk meg porcukorral.