Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
Most nem mártást főzünk, hanem paradicsomlekvárt. Édes, finom sűrű paradicsom dzsemet, mely jól illik sajtokhoz, pecsenyékhez, de a reggeli rántottához is.
Vérpezsdítő nyáresti grillezésre hívtuk a barátainkat, erre készítettük ezt az izgalmas báránysültet. A pácolás fontos az előkészítésnél, melynek titkos fűszere a kávé. Próbáljátok ki: az omlós pecsenyéből egy falatka sem marad majd!
A faszénen megsütött padlizsán átveszi a szén füstös ízét. Ha módotokban áll, készítsétek el parázson. Az elkészített olajos-sajtos finomság hűtőben egy hétig eltartható.
Ha Skóciában kérsz pogácsát, ne lepődj meg, ha édeset kapsz. Scone észak-skóciai kisváros, valamikor Skócia fővárosának tekintették, hiszen itt koronázták a skót uralkodókat. A városról kapta a nevét az édes pogácsa, amely sütőporral vagy szódabikarbónával készül, így nem kell keleszteni. Gyorsan elkészül, és nagyon sokféle gyümölccsel variálható. Nem túl édes, vajjal, lekvárral vagy vanília szósszal tálalva az ötórai teázás megkoronázója lehet.
Szülőfalum májusban illatozik az virágzó akácfától. A falut körülöleli a sok akácfa, esténként még a gyerekszobámban is érezni lehetett édeskés illatát.
Egészséges halas fogás sok zöldséggel, csinos kis batyuban tálalva. Igazi vendégváró étel lehet, amelyhez többféle halat és tetszés szerinti zöldeket is lehet használni.