Egészséges halas fogás sok zöldséggel, csinos kis batyuban tálalva. Igazi vendégváró étel lehet, amelyhez többféle halat és tetszés szerinti zöldeket is lehet használni.
Hozzávalók: 4 db lazacfilé, 4 maréknyi ujjnyi darabokra felvágott zöldség (cukkini, sárgarépa, édeskömény, karalábé, stb), 4 evőkanál olívaolaj, darált bors, sütőpapír vagy alufólia, hal fűszerkeverék
Tépjünk le egy 30 centis darabot a fóliából vagy a sütőpapírból. Tegyük a közepére a zöldségdarabokat, majd helyezzük rá a halfilét. Daráljunk rá borsot és szórjuk meg hal fűszerkeverékkel. Csorgassuk meg a tetejét olívaolajjal, majd csomagoljuk be. Tegyük a csomagokat tepsibe, és forró 150-160 fokos sütőben süssük 30-35 percig.
Tálaljuk az ételt a sütőbatyuban, mindenki tányérjára tegyünk egyet. Nyissuk ki, és díszítsük friss fűszernövény levelekkel. Másféle hallal, más idényzöldségekkel is készíthető.
A Család-barát magazin adását, amelyben a fenti receptet bemutattam, itt lehet megtekinteni.