A Somersby cider frissítő alma ízével a skandináv országok után a magyar közönséget is meghódítja idén nyáron. (x)

Országszerte már több mint 2000 vendéglátóhelyen, pubban és közel 1000 üzletben találkozhatunk a nyár legújabb slágerével. A 4,5 %-os alkoholtartalmú cider szénsavasságának köszönhetően a meleg nyári napok kedvenc hűsítője lehet. A Somersby cider alma ízével köszönti a nyarat!

A szomjoltás alkoholos királyának is emlegetett cidert erjesztés útján készítik, aminek segítségével válik üdítő hatású, szénsavas, alkoholos itallá.  Az alma mellett létezik különféle ízesítésben is, mint a körte vagy a vörösáfonya. Fogyasztásának különlegességét pedig az adja, hogy jéggel teli pohárba illik szervírozni; ennek hatására nyeri el az ideális hőmérsékletét. A cider tehát se nem bor, se nem sör, hanem egy exkluzív alkohol tartalmú ital, amelynek fogyasztása, - hűsítő, üdítő jellegének köszönhetően - a nyári hónapokban ideális.

Idén előbb indul az almaszezon! A Somersby cider alma ízével köszönti a nyarat!

Bár a cider hazánkban még viszonylag ritkán tűnik fel az asztalokon, a skandináv országokban, Nagy Britanniában, Franciaországban is hatalmas népszerűségnek örvend. A különböző almafajtákból és változó alkoholtartalommal készülő ciderek története régre nyúlik: a cider héber eredetű, a shekar (erős, erjesztett ital) szóra vezethető vissza, amely a normann hódítások révén a 9. században terjedt el, először a szigetországban. A nedű közismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az Oxford English Dictionary 1315. évi kiadásában már "cider" szócikk is szerepel.

Idén előbb indul az almaszezon! A Somersby cider alma ízével köszönti a nyarat!

Bár az évszázadok során népszerűsége ingadozott, a 21. században újra virágkorát éli. Angliában a leggyorsabban növekvő ital kategóriává nőtte ki magát az utóbbi években, a the Guardian napilap egyenesen az „új Chardonnay” néven emlegeti. Sok híresség - köztük Chris Martin, Joss Stone, Vilmos herceg és Kate Moss - kezében is gyakran látható egy-egy frissítő cider.

Idén előbb indul az almaszezon! A Somersby cider alma ízével köszönti a nyarat!

 

A Somersby cider

A skandináv típusú Somersby cider csak természetes összetevőket tartalmaz, 15% valódi almalevével, annak erjesztésével állítják elő. A Carlsberg csoport italának édeskés, kellemesen frissítő, igazi almás ízét, jéggel fogyasztva élvezhetjük ki a legjobban. A Somersby 2008-ban mutatkozott be először anyaországában, a dán piacon azóta számos északi országban az egyik legkedveltebb cidernek számít. Magyarországon már több mint 2000 vendéglátóhelyen és közel 1000 üzletben találhatunk rá.

 

Idén előbb indul az almaszezon! A Somersby cider alma ízével köszönti a nyarat!