A METRO Vevőakadémián bemutatták a halgasztronómiai kurzusok oktatójának legújabb könyvét a Corvina Kiadó gondozásában.

Szabó Péter halkereskedő, séf és társszerzője, Hoitsy György, a lillafüredi pisztrángtelep vezetője Halak és halételek című kötetükkel teljesen új megvilágításba helyezik az édesvízi és sósvízi halakat és elkészítésüket.

Mindent a halakról könyvbemutató

Megjelent a METRO Vevőakadémia séfjének Halak és halételek című könyve. Szabó Péter, a METRO Vevőakadémia oktatója szakmai gyakorlataira és a seafood gasztronómiában való jártasságára az Egyesült Államokban, Új-Zélandon és Skóciában tett szert, ahol több éven keresztül tengeri halak és seafood gasztronómiában meghatározó szerepet betöltő kereskedelmi vállalkozások és éttermek segítségére volt munkájával.

Mindent a halakról: készül a mártás

Mindent a halakról könyvbemutató

Szerzőtársával, a pisztrángtenyésztő Hoitsy Györggyel most egy kötetbe foglalták hasznos gyakorlati tanácsaikat, lenyűgöző történeteiket és legjobb halreceptjeiket. Bemutatják a Magyarországon kapható összes édesvízi és tengeri halat fantasztikus képekkel illusztrálva és minden fogáshoz külön borajánlóval.

Mindent a halakról: a szerzőpáros

Mindent a halakról: Szabó Péter oktatóséf

"A Halak és halételek nem csupán egyszerű receptgyűjtemény. Épp úgy, mint a Vevőakadémián tartott kurzusain, Szabó Péter a könyvben is bevezeti az érdeklődőket a különböző konyhatechnológiákba, fűszerezési módozatokba és a halételek kreatív elkészítésébe. A Halak és halételek hiánypótló mű a magyar gasztronómiában, amely ezt a különleges alapanyagot új megvilágításba helyezi" – mondta Haász Ákos, a METRO Vevőakadémia vezetője.

Mindent a halakról: Halak és halételek

Mindent a halakról: Halak és halételek

A METRO egyedülálló tudásközpontja, a Vevőakadémia Szabó Péter oktatóséf vezetésével jelenleg háromféle halas kurzust kínál a tanulni vágyóknak. A Tengeri halak, Hazánk halai, valamint a Seafood gasztronómia képzések a profi és amatőr séfeknek, háziasszonyoknak, a halgasztronómia híveinek egyaránt eligazítást nyújtanak a legkülönfélébb édesvízi és tengeri halak világában.

A METRO áruházak frisshal osztályai több mint százféle halból álló szortimenttel várják a partnereket. A magas szintű minőségbiztosítási rendszernek, valamint a folyamatos szállításnak köszönhetően a pontytól a lazacig minden a legfrissebb állapotban található.

Kapcsolódó linkek: