2011. május 28-án ismét kinyílnak a strázsahegyi pinceajtók, hogy borral és mindenféle jóval várják a hegyre érkező vendégeket.

Immár harmadik alkalommal rendezi meg a Monori Borút Egyesület és a Gazdakör az Orbán-napi vigasságok és Strázsahegyi pincék fesztiválját. A bor, a kultúra, a művészet és a gasztronómia kedvelőit idén 20 pincében várjuk. A rendezvény a Szent Orbán tér környékén lesz, 14 órától 22 óráig tart.

Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

Meghívott vendégborászok

Bodri Szekszárd, Wunderlich Villány, miklóscsabi Mór, Chateau Wanda Eger, Deé Pannonhalma, Ábrahám Erdőbénye, Bástya Eger, Mádhil Mád, Somodi Sándor Ásothalom, Ipacs Budaörs, Zsirai Somló-Tokaj, Pállfy Balaton felvidék, Megyeri fivérek Ceglédbercel, Péteri borbarátok, Etyeki-Kúria, Salánki Balaton, Zalaba Szlovákia, Hadobás Mátraalja.

Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

Bemutatkozik Kaldeneker György lekvárkülönlegességeivel

Megnézhetitek, hogyan készül nagybográcsban a körtés-epres dzsem.

Lekvárosház

Borbistro: Paul's

Pohárfoglaló rendszer: www.pincekfesztivalja.hu

Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

A borok mellett kulturális programokkal is várjuk vendégeinket

A pincék között a Monori Strázsák és a Lakitelki Néptánccsoport tagjai ropják majd a táncot, míg a talpalávalót a Borfolk és a Kalapos húzza. Meghallgathatjuk még Szabó Sándor tárogatóművészt és Pék Zsuzsit is, amint kecskedudájából csal ki különleges dallamokat. Kézművesekkel is találkozhatunk, akik szebbnél szebb portékákA kal várják a vendégeket.

A művészet a pincékbe is beköltözik. Megtekinthetjük Kiss Adél, Kürtösi Edina és Koday László alkotásait, valamint dr. Dobos György helytörténeti kiállítását.

Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

Kóstolópohár

A hegyre érkezők nemcsak szomjukat olthatják a helyi és a vendégborászok által készített remek borokkal, hanem éhségüket is csillapíthatják.
Kóstolópoharat 2900 Ft-ért lehet vásárolni, amely a pohár mellett tartalmaz minden borásznál egy kóstolást is. Idén is lehet előre poharat foglalni a Monori Borút Egyesület honlapján, aki így tesz, nyakba akasztható bortartót kapnak ajándékba.

A poharak átvehetők az Orbán téren a Monori Borút Egyesület sátrában.

Strázsahegyi Pincék Fesztiválja

Látogasson el Monorra, a Strázsahegyre, tekintse meg az ezer pince faluját és legyen részese az élménynek!

Hamisítatlan fesztiválhangulat, jó borok a helyi és vendégpincészetekből, egyesítve gasztronómiai és kulturális megállókkal.

Jöjjön ki a családjával, párjával, barátaival, rokonokkal, üzletfelekkel, vagy akár egyedül, mert itt barátokra talál!

Megközelítés

  • Bő félórára Budapesttől vonattal, leszállás Monor állomáson, onnan egy kis séta a Pincefalu
  • Taxival: a vasútállomástól a BA-LI taxi kedvezményes áron szállítja fel a vendégeket
  • Gyalogosan: kövesse a vasútállomástól a piros négyzet turistajelet, mely a Szent Orbán térig vezet
  • Autóval: Monorra érve kövesse a Monori Borút Egyesület logójával ellátott táblákat, parkolás a Szent Orbán tér környékén és a Locsodi úton lehetséges.

Kérjük vendégeinket, hogy a parkolási nehézségek elkerülése végett inkább gyalogosan vagy taxival látogassanak fel a rendezvényre.