Borbély Lacival közösen készített műsorunk humorosan mutatja be az adott menü elkészítését a bevásárlástól kezdve a főzésen-sütésen át egészen a vendégvárás művészetéig.


Valamilyen úton-módon minden ember naponta kapcsolatba kerül a főzéssel, van aki csak fogyasztóként, van ki készítőként. Néha a gyorsan elkészíthető ételeket kedveljük, de olykor bonyolultabb, alkalmibb, különleges receptekre van szükségünk. Minden ember szívesen lesi el a konyhai ötleteket, recepteket, praktikákat, főleg ha azok közérthetően és szórakoztatóan vannak "becsomagolva".

 Kaldeneker & Borbély: Így főzünk mi!

Kaldeneker & Borbély: Így főzünk mi!

Ezért is találtuk ki főzős filmünknek ezt a humoros, kicsit csipkelődő formát, melynek ketten vagyunk házigazdái, két szomszéd: én, a szakács, és Borbély Laci barátom, a showman, a műsor összes többi karakterének megszemélyesítője. A filmekben kezdő konyhaművészek által, otthon megvalósítható, olcsó megoldásokat is bemutatunk, de azt is, hogyan kell akár több személyre, különleges fogásokat főzni.

 Kaldeneker & Borbély: Így főzünk mi!

Kaldeneker & Borbély: Így főzünk mi!

Minden adásnak saját története van, ami az apropóját adja, hogy mit, milyen alkalomra és kinek főzünk. Miután kiderül, hogy ki (vagy kik) a napi vendégek (anyuka, barát, kolléga, gyerek, vagy pl. egy focicsapat stb.) a chef - azaz én, Gyuri - kitalálom, hogy mit főzzek, majd elmegyek bevásárolni, majd otthon elkészítem az aznapi menüt. Az okoskodó szomszéd - azaz Laci - az étel elkészítése közben is meglepheti a szakácsot, akinek tanácsot adhat - kérve, vagy kéretlenül - a vendégvárás szabályairól, az alkalomhoz illő öltözékről, illemről, vagy akár az étel mellé fogyasztandó italokról.

Kaldeneker & Borbély: Így főzünk mi! 

Kaldeneker & Borbély: Így főzünk mi!

Főzés közben mesélek az ételek elkészítésének módjáról, egyéb praktikákról. Minden fogás elkészítése után a néző megtudhatja, hogy mekkora az adott étel energiatartalma.

A műsor végén az asztal megterítve, és az aktuális vendéggel elfogyasztjuk a vacsorát.