Pillanatok alatt elkészíthető sós palacsinta, amivel felvillanyozhatod a reggelid. Krémsajt, túrós, zöldséges kence, amit rákenhetsz. Igazi különlegesség a reggeliző asztalon.

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • másfél teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál frissen lereszelt torma
  • 3 ág bazsalikomlevél
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Tormás palacsinta

Öntsük a lisztet egy keverőtálba, szórjuk rá a sütőport és a sót. Üssük hozzá a tojást, tegyük bele a lereszelt tormát és a vékony csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet. Adjuk hozzá a tejet, majd habverővel keverjük sima tésztává.

Csorgassunk egy evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe, forrósítsuk fel, majd evőkanállal tegyünk egymástól kis távolságokban két kanálnyi kerek halmokat. Kis lángon süssük két percig, majd lapátkanállal fordítsuk meg, és a másik felét is süssük két percig.

Lávaköves grillsütő öntöttvas platniján is elkészíthetjük.

Fogyaszthatjuk önállóan reggelihez, de tejföllel megkenve, majd füstölt lazaccal vagy kaviárral megpakolva készülhet belőle nagyszerű vendégváró étel is.