Könnyű ebéd vagy nagyszerű vendégváró harapnivaló.

 Sültparadicsom ropogós tésztán

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss vajas tészta
  • 50 dkg paradicsom
  • 1-1 csokor friss metélőhagyma és petrezselyem zöldje és kaporlevél
  • 25 dkg lágy túró (lehet kecske- vagy juhtúró is)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • darált bors
  • 1 ág kakukkfű

Terítsük szét a friss leves tésztát, ha mélyhűtöttet használunk, nyújtsuk ki fél centi vékonyságúra. Széleiből vágjunk le egy centis csíkot, majd tegyük a tészta legszélére, úgy hogy egy peremet alkosson. Tegyük az egészet sütőlemezre, és forró sütőben 170-180 fokon süssük addig míg sárgulni nem kezd. ha elkészült vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni.

Míg a tészta pirul a sütőben, készítsük el a túrós tölteléket. Tegyük a túrót egy keverőtálba, adjuk hozzá az összevágott kapor, metélőhagyma és petrezselyemlevelet, daráljunk rá kevéske borsot, és ha szükséges ízesítsük sóval. Jó alaposan keverjük össze, hogy a túró könnyű és kissé habos legyen. Ha túl száraznak ítéljük, egy kanál tejfölt, és pár csepp olívaolajat tehetünk hozzá.

Kenjük egyenletesen a fűszeres túrókrémet a megsütött leves tészta közepére, tegyük rá a vékony karikákra felszeletelt paradicsomokat. Daráljunk rá borsot, szórjunk rá a kakukkfűlevelekből, majd tegyük vissza a sütőbe, ahol 130-140 fokon még további 10-15 percig sütjük.

Ha elkészült hagyjuk langyosra hűlni, majd vágjuk szeletekre, melléje ropogós salátaleveleket tálaljunk.

Kapcsolódó link: