Nem csak lisztérzékenyeknek ajánlom ezt a pizzaféleséget. Bátran nekiállhatnak a húsimádok, nem fognak éhen maradni.
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál pesztó
- 1-1 db piros, sárga és zöld paprika
- 25 dkg eidami sajt
- 1 db lilahagyma
- darált feketebors
- 5-6 szem koktélparadicsom
- pár ág friss kakukkfű
Reszeljük le a megtisztított burgonyát káposztareszelőn. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a lereszelt burgonyát, kanál segítségével egyengessük el. Közepes lángon süssük legalább öt percig, majd egy nagy lapátkanál segítségével fordítsuk meg, és süssük további öt percet. Vegyük le a tűzről és kenjük rá a pesztót.
Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, szórjuk bele a kis darabokra felvágott paprikát és lilahagymát. Darált feketeborssal, kakukkfűvel ízesítsük, majd erős lángon pár percig pirítsuk.
Halmozzuk a megsütött burgonyalepényre a pirított zöldségeket, tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, majd szórjuk rá a felkockázott sajtot.
Forró sütőben 180 fokon süssük 10-15 percig.
Pesztó helyett paradicsompürével is megkenhetjük, de használhatunk az elkészítéséhez kecskesajtot is.