Egyszerű saláta vagy előétel is lehet, ha szép kelyhekben tálaljuk fel. A friss és ropogós zeller nem csak finom, de jó annak, aki készíti és aki elfogyasztja, ha értitek, mire gondolok.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej zellergumó
- 30 dkg főtt rákhús
- 2 teáskanál mustár
- fél citrom leve
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 teáskanál tárkony
- 4 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- só, darált bors
Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy vékonyszálú és erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk.
Tegyük a zellercsíkokat egy nagy salátás tálba, majd kanalazzuk rá a mustárt, tejfölt, majonézt, ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, citromlével, összevágott petrezselyemzölddel és tárkonnyal. Adjuk hozzá a főtt rákhús felét, majd az egészet jól keverjük össze.
Üveg salátástálkák aljára tegyünk pár levél ropogós salátalevelet, majd kanalazzunk rá a zellersalátából. Tetejére halmozzunk még a főtt rákhúsból.