A sóska az egyik legkorábbi leveles primőrzöldségünk. Rengeteg C-vitamint és vasat tartalmaz. Nagy lehetőség vele feltölteni a télen lelakott szervezetünket.
Hozzávalók négy személyre:
- 1-1 üveg mustáros és kaviáros skandináv pácolt hering
- 30 dkg sóskalevél
- fél fej jégsaláta
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom leve
- 4 db főtt tojás
Apróbb levelű sóskát vásároljunk, szárait csípjük le, majd alaposan mossuk meg, majd csepegtessük szárazra.
Salátás tányérok közepére tegyünk egy maréknyi csíkokra összevágott jégsalátát, tetejére a sóskaleveleket, majd csorgassuk meg olívaolajjal és citromlével. Kanalazzunk a szószos pácolt heringből rá. Négy percig főzzük a tojásokat, majd azonnal hűtsük le hideg vízzel, vágjuk négyfelé, tálaljuk a salátára.
Félbevágott koktélparadicsomokkal dekoráljuk.