A sóska az egyik legkorábbi leveles primőrzöldségünk. Rengeteg C-vitamint és vasat tartalmaz. Nagy lehetőség vele feltölteni a télen lelakott szervezetünket.

Hozzávalók négy személyre:

  • 1-1 üveg mustáros és kaviáros skandináv pácolt hering
  • 30 dkg sóskalevél
  • fél fej jégsaláta
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 4 db főtt tojás

Heringes sóskasaláta

Apróbb levelű sóskát vásároljunk, szárait csípjük le, majd alaposan mossuk meg, majd csepegtessük szárazra.

Salátás tányérok közepére tegyünk egy maréknyi csíkokra összevágott jégsalátát, tetejére a sóskaleveleket, majd csorgassuk meg olívaolajjal és citromlével. Kanalazzunk a szószos pácolt heringből rá. Négy percig főzzük a tojásokat, majd azonnal hűtsük le hideg vízzel, vágjuk négyfelé, tálaljuk a salátára.

Félbevágott koktélparadicsomokkal dekoráljuk.